Dune 2, Mandalorian Dizisindeki Teknolojiyi Kullanabilir

Greg Fraser üzerine koymaya devam ediyor

Geçtiğimiz yıl HBO Max ile aynı anda vizyona girmesine rağmen epey iyi bir gişe başarısı elde eden Dune, tam gaz devam filmine hazırlanıyor. Yıldızlar karması gibi olan kadrosunu yeni oyuncularla geliştirmeye devam eden Dune, görsel analmda da bir şölen sunmaya hazırlanıyor. Daha önce The Mandalorian dizisi için yeni bir teknoloji geliştiren Greg Fraser da yeniden görüntü yönetmeni olarak Dune 2'de görev alacak. 

Fraser, Mandalorian dizisi için geliştirdiği teknolojiyi daha da iyi hale getirerek devam filminde kullanmayı planladıklarını belirtti;

"Mandalorian teknolojisini ilk sezon için ben geliştirdim. Sonrasında üç bölüm çektikten sonra sözleşmem bitti ve ayrıldım. Gerçek olan şu ki Mandalorian zamanında bu teknoloji henüz bebeklik aşamasındaydı. Ucu ucuna hazırdı ancak geniş kullanıma elverişli değildi. Ancak şimdi farklı bir karar verebiliriz. Sıradaki Dune filmi için belki de gerçek dünya kısımlarıyla birlikte bir karışım yaparız ve tüm sistem çok daha güçlü hale gelir."

Greg Fraser'ın temellerini attığı Mandalorian teknolojisini son olarak Obi-Wan Kenobi dizisinde de gördük. Özellikle Tatooine ile birlikte çöl ortamlarında başarısını kanıtlayan bu yeni teknoloji muhtemelen Dune 2 için de epey faydalı olacaktır. Yönetmen koltuğunda yeniden Denis Villenueve oturduğu için görsellik anlamında da beklentiler yine yüksek. Dune'un devam filmi 20 Ekim 2023 günü vizyona girecek. 
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum