Dungeons & Dragons, Kurallarından Irk Kelimesini Kaldırıyor

Yerine 'tür' gelecek

D&D Beyond sayfasında paylaşılan blog mesajına göre Dungeons & Dragons bundan böyle oyuncuların karakter yaratırken seçtikleri Elfler, Cüceler, Ejderanlar gibi seçenekler için "ırk" kelimesini kullanmayacak.

"Dungeons & Dragons daima oyuncuların ihtiyacını karşılamak ve herkes için davetkar bir ortam yaratmak için evrimleşmiştir. Bunu göz önünde bulundurarak "ırk" kelimesinin, D&D dünyalarının fantastik halklarıyla gerçek dünya insanları arasında önyargılı bağlar kurulmasına neden olan problemli bir terim olduğunun farkındayız. D&D ve diğer popüler IP'lerde terim kullanımı zaman içinde değişti. Şimdi evrimin bir sonraki basamağının zamanı geldi.

One D&D'deki her yerden "ırk" terimini (race) kullanmaktan vazgeçmeye karar verdik ve o terime bir daha dönmeyi de planlamıyoruz. Kültürel danışmanların da tavsiyesiyle bundan böyle "tür" (species) kelimesini kullanacağız" diyor DND Beyond ekibi.

Pathfinder 2nd Edition'da "soy" (ancestry) kelimesi kullanılmaya başlanmıştı, Warhammer'da ise 4th Edition'la birlikte yine "tür" kelimesine geçilmişti.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum