Dünyanın En Tehlikeli Bilgisayarı 1.3 Milyon Dolara Alıcı Buldu

Yatırımın böylesi

Evinizde, içinde dünyanın en tehlikeli virüslerinden altısını barındıran bir bilgisayar olsun istemez miydiniz? Birileri istiyormuş ki açık arttırmayla satılan ve dünyanın en tehlikeli bilgisayarı olarak tanımlanan bu eşsiz bilgisayar tam tamına 1.345.000$ karşılığında satıldı.

The Persistance of Chaos (Kaosun Sürekliliği) ismindeki söz konusu cihaz 10.2 inç ekrana sahip bir Samsung NC10 dizüstü bilgisayar. Çinli İnternet sanatçısı Guo O Dong'un bu eserinde dünyada bugüne kadar 95 milyar dolarlık zarara neden olmuş altı virüs bulunuyor. Muhtemelen bunlardan bazılarının isimlerini siz de duymuşsunuzdur: ILOVEYOU, MyDoom, SoBig, WannaCry, DarkTequila ve BlackEnergy.

Bunlardan MyDoom ve SoBig'in 'un tüm dünyada 35'er milyar doların üzerinde zarara yola açtığı biliniyor. Yakın tarihli virüslerden WannaCry ise 150 ülkeye yayılarak 200 binin üzerinde bilgisayarı etkisi altına almıştı.

Guo O Dong, kazanan isme bilgisayarı tüm dış bağlantıları kesilmiş halde gönderecek. Yani bilgisayarın internet ve ağ özellikleri, ilgili portları devre dışı bırakılmış olacak. Cihazın açık arttırma sayfasında bu 'sanat eserini' yalnızca akademik sebeplerle satın aldığınızı ve içerisindeki virüsleri yaymayacağınıza dair 'izci sözü' veriyordunuz :)

Cihaz ve içerisindeki virüslerle ilgili detayları Persistance of Chaos web sayfasında görebilirsiniz. Teorik olarak, bağlantıları kesilmiş bu bilgisayardaki virüslerin yayılma şansı yok, ama satın alan kişi bu bilgisayarla ne yapar, bundan sonra neler olabilir bilinmez.

YORUMLAR
Mehmet
28 Mayıs 2019 23:20

onu bunu bırak da bu gta 5 kaldırır mı onu söyle yiğenim

cenkerenkartal
28 Mayıs 2019 20:28

millet parayı kolay mı kazanıyor nasıl bir zenginliktir bu ya? ben ultra trilyoner olsam bile böyle saçmalıklara kuruş vermem. ama değilim :/

cenkerenkartal
28 Mayıs 2019 20:28

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Srinelli
28 Mayıs 2019 16:35

sanatta sonuca bakinca cok kolay oluyor. atiyorum fotograf. fotograf cekmek cok kolay. dugmeye basiyorsun. onu sanata donusturmek zor oluyor ama. siz siz olun rothko ya bok atmayin :D

Niural
28 Mayıs 2019 15:14

Katıksız sazan.avi ya da katıksız kara para aklama.

waltran
28 Mayıs 2019 15:13

çinden 100 dolara ucuz pc al -en tehlikeleri virüsleri indir -profit? - işin sanat kısmına bence satın almada dahil yani ortada bir tiyatro dönüyor, yarın çıkıp tepkilerden bir kolaj yaptık sanat çalışmamızın can alıcı noktasıydı diyebilirler.

Parolamı Unuttum