Dünyanın Pek Çok Bölgesinde PS5’e Zam Geliyor

Sony, “Sebep, küresel enflasyon” diyor

Konsol oyunculuğu ülkemizde artık iyice “zengin sporu” haline geldi malum. Enflasyonist dönem de bu işin tuzu biberi oldu; hem konsol fiyatları hem de konsol oyunu fiyatları aldı başını gidiyor. Görülen o ki, önümüzdeki günlerde bizler için daha da olumsuz bir tablo söz konusu olacak, en azından PlayStation cephesinde durum böyle.

Sony tarafından yapılan açıklamaya göre, çok sayıda ülkede PS5 fiyatları %12,5 artacak. Bu artış hem standart versiyon hem de dijital versiyon için geçerli olacak. Fiyat artışının Avrupa, Avustralya ve Asya ile Kuzey Amerika’nın bazı bölgelerinde olacağı bilgisi de paylaşılmış. ABD’de ise bir artış planlanmıyor, en azından şimdilik. Sony, bu fiyat artışlarının yüksek enflasyon oranları başta olmak üzere küresel ekonomideki olumsuz tablodan kaynaklandığını belirtiyor.

Buna göre; örneğin, Avrupa’da 500 € olan PS5 fiyatı 550 € düzeyine çıkarken, İngiltere’de 450 £’dan 480 £’a yükselecek. Sony, Latin Amerika (LATAM) ve Asya Pasifik (APAC) ile ülkemizin de içinde bulunduğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde de artış olabileceğini belirtiyor.

Uzun lafın kısası, ülkemizde zaten ortalama bir oyuncu için PS5 satın almak çok zorken, yeni bir fiyat artışı da kapıda görünüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum