Dwarf Fortress'ın Yaratıcısı, Sektöre Oldukça Tepkili

İşten çıkartmalar kendisini sinirlendirmiş

Endüstrinin oldukça zorlu günlerden geçtiğini söylemek yanlış olmaz. Geçtiğimiz yılın başından beri süren işten çıkartmalar, 2024 yılında ayyuka çıkmış durumda. Dwarf Fortress gibi bir klasiğin yaratıcısı olan Tarn Adams, geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylara tepkisini ağır sözlerle dile getirdi.

GDC esnasında konuşan Adams, Dwarf Fortress'ın geleceği hakkındaki soruların ardından içini dökmüş. Kendisine yöneltilen "sektörel" sorulara oldukça sert cevaplar vermiş. Tabii burada tam olarak söylediklerini yazamıyorum ama Adams genel olarak bu durumun "saçmalıktan" ibaret olduğunu ve işten çıkartılan insanlar için daha fazla empati yapılması gerektiğini söylüyor.

İşten çıkartma yapan şirketlerin finansman tercihleri ve kötü kararları olduğunu söyleyen Adams, "havada çürük kokusu var" ifadeleriyle de büyük şirketlere net bir mesaj vermiş. Adams'a göre bu kararlar tamamen şirketlerin yönetim katının ceplerini doldurabilmesi için alınıyor.

Adams, Dwarf Fortress ile bir milyoner olmuş olsa da "şirketleşmeye" karşı görünüyor. Bu arada Dwarf Fortress'ın Steam'de yüzde 15 indirimde olduğunu da söyleyeyim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum