Dying Light 2 Bir Yazar Daha Kaybetti

Techland'den beklediğimiz haber bu değildi

Yirmi yılı aşkın süredir Techland'de görev yapan ve Dying Light 2'nin de yazarlarından biri olan Pawel Selinger, Dying Light 2 geliştirme ekibinden ayrıldığını açıkladı.

Techland geçtiğimiz günlerde Dying Light 2 ile daha fazla haber vermeye hazırlandığını bildirmişti ama açıkçası böylesi bir haber beklemiyorduk. Zaten duyurulduğundan bu yana oyundan aldığımız yeni bilgiler son derece kısıtlıydı.

Selinger haberi LinkedIn hesabından verdi. "Yirmi iki yılı aşkın bir sürenin ardından Techland ile işbirliğimi sonlandırma kararı aldım. Ömrümün yarısında kendimi geliştirmeme olanak sağlayan stüdyoya şükranlarımızı sunmak istiyorum" diyen Selinger, Techland'e başarılar dilerken Dying Light 2'nin bir hit olmasını umduğunu da söylüyor.

Selinger'ın ayrılığının Dying Light 2 açısından ne anlama geldiği henüz tam olarak belli değil, Selinger oyunda yazar, sanat yönetmeni ve tasarımcı olarak görev yapıyordu. Bu daha önceden planlanan bir ayrılık mı, yoksa Techland için de sürpriz mi oldu, o kısmı belirsiz.

Techland bundan önce de hakkında çıkan taciz iddialarının ardından ünlü oyun yazar Chris Avellone ile yollarını ayırmıştı. Çoğu reklamını Avellone üzerinden yapan Techland, bu ayrılık sonrası bir yazarını daha kaybetmiş oldu.

Bakalım önümüzdeki günlerde Techland'in söz verdiği "yeni güncellemeleri" görmeye başlayacak mıyız?

YORUMLAR
costumID_Twitt
10 Ocak 2021 16:05

Rpg gurularının gözü aydın, bizi bir rpg'den daha ettiniz. Yapılması imkansız istekleriniz yüzünden geliştiriceler rpg YAPAMIYOR. 

Kaan
10 Ocak 2021 02:56

Eğer gerçekten yazar, sanat yönetmeni ve tasarımcı olarak görev alıyorduysa, yorgunluktanda kaçmış olabilir. 3 işi tek başına sırtlamış adam. Yazık yorgunluktan canı çıkmıştır.

sSnake
9 Ocak 2021 12:45

Nice oyun p*ç oldu saçma sapan #MeToo akımı yüzünden.

ByGus
8 Ocak 2021 19:22

Bu oyunun iyi olmasını çok istiyorum ama sanırım bu da "the game was polished? No we meant the game was Polish" durumu olacak:(

Parolamı Unuttum