Dying Light, Almanya'da Yasaklandı

Merkel bunu beğendi

Daha önce de türlü oyunları yasaklayıp kendi oyuncu vatandaşlarının tepkisini çeken Alman Hükümeti bu sefer popüler survival-FPS türündeki Dying Light’ı yasakladı ve oyun tedbir amaçlı raflardan kaldırıldı.

Gerekçe tahmin ettiğiniz gibi oyunun aşırı şiddet içermesi ve gençleri kötü yönde etkilemesi. Almanya’daki oyuncular üzgün ve bir o kadar da kızgın. Henüz kesin bir karar verilmiş değil ancak hakimlerin olumsuz bir karara varmaları durumunda oyunun satışı tamamen durdurulacak.

Ben bu işi anlamıyorum sevgili okur. Sanki zamanında Alman askerleri çok oyun oynadığı için savaş çıkartıp katliam yaptılar da şimdi tekrarlanmasını istemiyor gibiler. Neo Naziler ne oynuyordu onu da merak ediyorum açıkçası.

Olay gençleri korumaksa 18 yaş üstü oyuncuların oynama hakkı neden ellerinden alınıyor? Zombilerin olduğu bir oyunda onları öldürmeden kendimizi nasıl savunacağız, nasıl hayatta kalacağız? Zombilere dava açarak mı?

YORUMLAR
ZSoforu
26 Kasım 2022 15:12

ilk öncelikle oyunu bi aile çoçuğuna bakmıyorsa ne oynuyor diye bu cocuğun atıyorum bilgisayarında dying light var abiside vardır belki o oynuyo diye ama çoçuk gidipde bu oyunu açarsa ozaman tabi amk etkilenmiş olur yani açıkcası almanyada yada başka ülkelerde bu oyunun yasaklanması bence saçmalık

Parolamı Unuttum