E-Sporu Olimpiyatlarda Görme Şansımız Şimdilik Yalan Oldu

Yakın zamanda E-Spor'u olimpiyatlarda göremeyeceğiz gibi...

E-Spor camiasının uzun süredir beklediği haber sonunda Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden geldi. Ama ne yazık ki pek istediğimiz gibi gelmedi, en azından bir sonraki olimpiyatlara kadar...

Komite resmi olarak eğer E-Spor olimpiyatlarda bulunmak istiyorsa ne gibi şartların yerine getirilmesi gerektiğini açıkladı. Komiteye göre öncelikle E-Spor dünya çapında bu dalı kapsayan resmi bir federasyona tabi olmalı. Bundan sonra da E-Spor olimpiyat değerleriyle uyum göstermeli ki iş bu noktada biraz sarpa sarabilir. Çünkü uzun süreden beri E-Spor dalında yer alacak oyunların içeriğinin olimpiyatlara uyum sağlamayabileceği konuşuluyordu. Hatta UOK Başkanı Thomas Bach birinci ağızdan oyunların "şiddet, patlama ve öldürme," içerikli olduğunu söylemişti.

Bu sorun dışında komite E-Spor'la ilgili her konuda hem fikir gibi. E-Spor'un çok hızlı özellikle farklı ülkelerden gençler arasında çabucak yayıldığını ve bu yüzden olimpiyat şartlarına uyabileceğini belirtliyorlar. Yapılan açıklamada dikkat çeken en önemli nokta "Rekabetçi E-Spor, spor aktivitesi olarak görülebilir. Ve E-Spor oyuncuları klasik anlamda atlet olarak tanımlanan oyuncular gibi idman yapabilirler," diye belirtildi.

E-Spor'a yapılan yatırımların da büyüklüğünü düşünürseniz olimpiyat oyunlarına kabul edilmesi bana kalırsa an meselesi. Sadece gündeme hızla giren ve kısa sürede müthiş bir gelişme gösteren E-Spor'a daha klasik tarzda düşünen kurumların ayak uydurmakta tereddüt ettiğini düşünüyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum