E3 2015 - Sony Konferansında Neler Yaşandı?

Peş peşe şoklar...

Oldukça hareketli geçen bir pazartesi günü Sony konferansıyla sonlandı.

Birçok kişiyi sevinçten ağlatmayı başaran Sony’nin E3 2015 konferansı tek kelimeyle inanılmaz geçti. Yeni duyurular, sürprizler derken pek çok kişiye göre uzun yıllar hatırlayacağımız ve daha iyisini zor göreceğimiz bir konferans oldu.

Sony’nin E3 2015’te gösterdiklerine bir bakalım.

The Last Guardian Yaşıyor!

İptal edilecek söylentileriyle oyuncuları uzun seneler hüzne boğan The Last Guardian konferansın en başında yeniden duyuruldu. Çıkış tarihi için 2016 verilen The Last Guardian’dan ilk oynanış videosu bizlere bahşedildi.

Horizon: Zero Dawn İle Guerrilla Games Sahalara Dönüyor

Killzone serisiyle tanıdığımız Guerilla Games’in uzun süredir çalıştığı yeni IP’si Horizon: Zero Dawn duyuruldu. Oynanış videosu herkesi büyülemeyi başardı.

Yeni Hitman Duyuruldu ve İlk Trailer Geldi!

Square Enix’in konferasında duyurusunu beklediğimiz yeni Hitman Sony tarafından duyuruldu. Yayınlanan ilk sinematik videosunda reboot izlenimi uyandıran yapım için Sony konferansında pek detay verilmedi. Esas bilgiler ve videolar Square Enix’e saklandı.

No Man's Sky'dan Sahnede Oynanış Videosu

No Man’s Sky’ın başındaki isim Sean Murray ilk kez oyununu canlı canlı oynadı. Oyunun uçsuz bucaksız evreni bir kez daha gözler önüne serildi.

LittleBigPlanet Yapımcılarından PS4'e Özel Yeni Oyun: Dreams

Media Molecule’un LittleBigPlanet 2 ve Tearaway’den sonra (Tearaway Unfolded’ı saymazsak) neyle uğraştığı merak ediliyordu. Stüdyonun yeni oyunu Dreams bir video ile duyuruldu. Beynimiz oyunu algılamaya çalışırken hafiften 404 verdi.

Firewatch’tan Yeni Oynanış Videosu; Oyun PS4’e De Geliyor

PC’ye geldiği bilinen Firewatch, PlayStation 4 için de duyuruldu. Oldukça ilginç duran oyun için yeni oynanış videosu yayınlandı.

Destiny İçin Yeni Bir Genişleme Geliyor: The Taken King

Bolca söylentisi çıktığı üzere Destiny için büyük bir DLC duyuruldu. Oyuna yeni alt sınıflar da ekleyen The Taken King’in videosu ve çıkış tarihi verildi.

Assassin's Creed: Syndicate'tan Evie Frye Videosu

Ubisoft’un konferansında da videosu yayınlanan Assassin’s Creed: Syndicate için bir video da Sony cephesinden geldi.

Final Fantasy VII Remake Duyuruldu!

Hayranlarının yıllarca beklediği o duyuru sonunda yapıldı. Final Fantasy VII ilk olarak PlayStation 4’e olmak üzere yeniden geliyor. Final Fantasy VII Remake’in duyurusu klasik Final Fantasy kalitesinde bir sinematik videoyla geldi.

Shenmue 3 Duyuruldu!

The Last Guardian ve Final Fantasy VII Remake’ten sonra üçüncü bomba açıklandı. Shenmue 3’ün Kickstarter’a geldiğini oyunun yaratıcısı Yu Suzuki açıkladı. Eğer Shenmue ile bir geçmişiniz yoksa duyurudan sonra serinin hayranlarından göz yaşları döküldüğünü söyleyerek Shenmue’nun ne kadar efsane bir seri olduğunu belirtelim.

Batman Arkham Knight'tan Yeni (ve İlginç) Video!

Çıkışını bir hafta sonra yapacak Batman: Arkham Knight da E3’ü boş geçmeyen oyunlar arasındaydı.

Call of Duty: Black Ops 3 Oynanış Videosu Yayınlandı

Sony önemli bir hamleyle yıllardır Microsoft’tan yana olan Call of Duty’yi kendi safına çekti. Call of Duty: Black Ops 3 için hem hikaye hem de multiplayer tarafından oynanış videosu geldi.

Star Wars: Battlefront'tan PS4'e Özel İçerik

EA konferansından sonra Star Wars: Battlefront bir de Sony’de gösterildi. Oyunun tek kişi ve co-op oynanabilen bir modu tanıtıldı.

Uncharted 4'ün E3 Videosu Süper Gaz

Sony kapanışı yine sevdiği şekilde, yani Naughty Dog ile yaptı. Uncharted 4: A Thief’s End için ağızları açık bırakan bir oynanış videosu geldi.

***

sony-e3-2015-tepki

Sony konferansının özetini anlatan bir kare

YORUMLAR
Parolamı Unuttum