E3 2019 – Microsoft’un Yeni Konsolu Scarlett 2020’de Geliyor

Bakalım yeni nesilde rekabet nasıl olacak…

Beklendiği üzere E3 2019 Microsoft konferansında Project Scarlett de duyuruldu. Mevcut nesilden 4 kat daha hızlı olacağı açıklanan bu yeni konsol, 2020 tatil döneminde (2020’nin sonunda) çıkışını gerçekleştirecek.

Phil Spencer, yeni konsol hakkında bilgiler verirken bu cihazın da Xbox One’ı hazırlayan ekip tarafından hazırlandığını, gerçek zamanlı ray-tracing, 8K ve 120 fps desteği ile geleceğini belirtti. GDDR6 ram ve Zen 2 temelli bir işlemci bulunan cihazda Navi grafik birimi yer alacak.

Merak edilen bir nokta da SSD olup olmayacağı idi ve bu sorunun cevabının da olumlu olduğunu öğrendik; Scarlett, SSD ile geliyor. Bu da mevcut nesle göre 40 kat daha iyi bir performans anlamına gelecekmiş, en azından iddiaları bu şekilde :)

Yeni nesil konsol, Halo Infinite ile çıkış yapacak. Fiyatı hakkında ise bir bilgi verilmedi. Bakalım konsol savaşlarının bu yeni cephesinde işler nasıl ilerleyecek. Takipteyiz

 

YORUMLAR
Burak Güney
10 Haziran 2019 19:50

Andrew Reiner'ın (gameinformer) geliştiricilerden duyduğu dedikodulara göre ps5 , scarlett'den daha güçlüymüş. Forbes'dan Paul Tassi bu dedikoduyu doğruladı.

Mehmet
10 Haziran 2019 14:47

taktılar bi donanıma, ulan exclusive oyunları arttırın. sony ile böyle yarısamazsınız

Berkay Dursun
10 Haziran 2019 02:12

"The combination of the SSD and solid-state-drive are really what gives you the totally new experience."Lan ikisi aynı şey zaten SJDAFDSFLASHGASKDF hadi bunu editleyerek video'ya koyan arkadaşın bir şekilde gözünden kaçtı, aga kimse mi yayınlamadan önce dur bi ne demişler dinleyelim demedi ya ajsdfaksdf

Vandrad
Berkay Dursun
10 Haziran 2019 03:07

Tamamen yanlış. "SOC" diyor, "SSD" değil.

Berkay Dursun
Vandrad
10 Haziran 2019 03:11

Hmm, evet haklısın. SOC diyor mu diyerek dinlediğimde SOC dediği daha iyi anlaşılıyor. Neyse zaten çok saçma oluyordu SSD demesi :D


Akcan
Berkay Dursun
10 Haziran 2019 02:55

Benı esas şaşırtan halo ınfınıte oldu :D Grafıksel olarak hıç bır aşama kaydedılmemış açıkçası

Akcan
Akcan
10 Haziran 2019 14:09

yani esas sıkıntımız , oturup konuştular şu olcak bu olcak ama gel gör ki ne yükleme süresini gösterebilecek ne de yeni nesil grafik kalitesini bize gösterebilecek bir sunum olmadı.Gears 5 için bile arcade modu diip salladılar geçtiler , forza horizon için duyurdukları dlc şaka gibiSank sony e al bizi yerden yere vur gene dercesine pas attılar.

waltran
Akcan
10 Haziran 2019 13:48

geçiş oyunu olacak halo, büyük ihtimalle yeni konsolda çözünürlük, fps ve ray tracing farkı olur, oyunu baştan sona değiştirecek bir teknoloji koyamazlar çünkü aynı oyunun şimdiki xbox oneda da çalışması lazım :D

Berkay Dursun
Akcan
10 Haziran 2019 03:10

Fragmanda RTX vardı, ama bana CGI gibi geldi. Chief'in gözünden gördüğümüzde gameplay seviyesine geçti sanırım, orada da RTX yok gibiydi emin değilim. Sonuç olarak ben de anlamadım bu seviyede grafiği zaten mevcut nesil de veriyor. Hem de realtime olarak. Konsol duyuruyorsan bari gücünü gösteren bir şey de duyur.


Parolamı Unuttum