E3 2019'dan 5 Unutulmaz Olay

Bir E3'ü daha geride bıraktık

Dünyanın en büyük oyun fuarlarından biri olan E3'ü bir kez daha geride bıraktık. E3 2019 kimlerinin çok sevdiği, kimilerininse aradığını bulamadığı bir E3 olarak kalacak hafızalarda.

Sony ve Activision gibi iki büyük ismin fuarda yer almaması elbette sevenleri için hayal kırıklığı oldu, ancak diğer stüdyolar gerek yaptıkları sunumlarla, gerek tanıttıkları oyunlarla, gerekse beklenmedik sürprizlerle ilgiyi yüksek tutmayı başardılar.

Tüm konferansları canlı izlediğimiz için bazı şeylere cidden şaşırdık, kolay kolay unutamayacağımız anlar yaşadık. Ben de aralarından 5 tanesini seçerek sizinle paylaşmaya karar verdim. Bu listede herhangi bir sıra gözetmeyeceğim, yani en unutulmazdan başlamak gibi bir niyetim yok, ortaya karışık olacak yani.

Seçtiğim beşli dışında da bahsedilebilecek çok şey vardı aslında, mesela Frankie Ward'un köpekbalığı kostümüyle sunuculuk yapması, Jon Bernthal'ın sahneye köpeği Bam Bam'la çıkması gibi. Sizin de bunlar dışında "böyle de bir şey vardı" diye eklemek istedikleriniz varsa yorumlarımız herkese açık :)


1 - Keanu Reeves'in Cyberpunk 2077'de rol aldığını öğrenmemiz

Sırasız yazacağım dedim ama benim için E3 2019'un en büyük sürprizi buydu açıkçası. Beklediğimiz gibi Microsoft'un E3 konferansında Cyberpunk 2077'nin yeni fragmanı yayınlandı ve fragmanın sonlarına doğru ekranda Keanu Reeves'in tıpa tıp aynısı bir karakter belirerek bize seslendi. "Keanu değil miydi o?" derken ışıklar yandı ve Keanu Reeves sahneye çıktı. Adam resmen çok seviliyor, bunu açıkça görebiliyoruz. Hele ki seyircilerle yaptığı 'nefes kesicisin' muhabbeti ayrı güzeldi.

CD Projekt RED'in bu sürprizi bozmadan saklamış olması da cidden inanılmaz. Bu konuda en ufak bir sızıntı bile yaşanmadı, halbuki Reeves'in oyun için yaptığı ses kayıtları yaklaşık 15 gün sürmüş, yani bu süre içerisinde stüdyoya gidip gelmiş olmalı. E3'e ise konferansın yapılacağı sabah gizli olarak gelmiş ve provalarda bile dublör kullanılmış.


2 - Bethesda sunumlarının çılgınca alkışlanması

E3 2019'un unutulmaz anlarından biri de Bethesda konferansındaki seyircilerin olağanüstü coşkusuydu :) Düşünsenize, çıkışında ve sonrasında onca tepki alan Fallout 76'ya insan NPC'ler geleceği açıklanıyor ve seyirciler kendilerinden geçiyor. Daha en baştan beri oyunda yer alması gereken bir özelliğin bu derece çılgınca alkışlanmasını belki anlayabilirdik de, battle royale modu duyurulunca o da coşturdu seyircileri. Hadi diyelim Fallout 76'nın fanatikleri vardı, ama sonrasında tamamen pay-to-win odaklı, mobil bir Commander Keen duyuruluyor ve yine çığlıklar, yine alkışlar :) Zaten o yüzden 'acaba Bethesda sunumunda sahte alkış mı kullanıldı' soruları sorulmaya başladı ama şimdi kimsenin günahını almayalım.


3 - Nintendo'nun Duck Hunt feyki ve Banjo-Kazooie

Nintendo'nun E3 2019 Direct sunumu aslında herkesi ikiye böldü, kimi bu sunum tarzını çok beğeniyor, kimi ise sevmiyor. Bence gayet güzel bir sunum gerçekleştirdiler, önden fragmanları verip daha sonra Treehouse'ta detaylara girmek çok akıllıca geliyor bana. Sunumun iki önemli kısmı vardı ve listemize bu ikisini de almak istedim. Super Smash Bros Ultimate'e gelecek yeni karakterin gösterildiği kısımda ekrana Duck Hunt'taki köpek ve ördeğin gelmesi harikaydı :) Duck Hunt ne alaka acaba diye düşünürken bir anda karşımızda Banjo-Kazooie'yi bulduk ki bu da başlı başına büyük bir olay. Bu arada karakterlerin hakları Microsoft'ta, yani buna Microsoft - Nintendo işbirliği olarak bakmak da mümkün ki bu da çok önemli bir detay.


4 - Ikumi Nakamura'yla tanışmamız

Bu yılki E3'ün en büyük sürprizlerinden biriydi kendisi. Bethesda konferansının belki de en güzel anlarından biri sahneye ilk önce büyük üstat Shinji Mikami'nin çıkması, ardından sahneyi 'çekirgesi' Ikumi Nakamura'ya bırakmasıydı. Nakamura öyle tatlı, öyle doğal bir sunum gerçekleştirdi ki konferansın ardından internet Nakamura'ya yağdırılan övgülerle dolup taştı. Nakamura, Okami ve Bayonetta'da çizer olarak çalıştıktan sonra The Evil Within'in baş çizerliğine, oradan da Ghostwire Tokyo'nun yönetmenliğine geçmiş. Etkileyici bir özgeçmişi var yani. Sahnedeki enerjisi ve komik pozlarıyla gönlümüze taht kurdu desem yeridir.


5 - Breath of the Wild'ın devam oyununun duyurulması

Tüm E3'ün en büyük sürprizlerinden biri de tam Nintendo sunumu bitti dediğimiz anda Shinya Takahashi'nin 'gösterecek bir şeyimiz daha var' demesi ve ardından ekrana Breath of the Wild'ın devam oyunundan ilk görüntülerin gelmesiydi. Nintendo oyunlarını bu kadar erken gösteren bir firma değil, ayrıca resmen doğrudan bir devam oyunuyla karşımıza çıkacaklar bu sefer. Daha karanlık bir yapıya sahip olacak olan Breath of the Wild 2'nin sunumda karşımıza çıkana kadar sızdırılmamış olmasıysa Nintendo'nun bir diğer başarısı bence. Aksi halde zaten bu kadar büyük bir sürpriz olmaz, E3 2019'un unutulmazları arasına girmezdi. Ha bu arada, kısa saç Zelda'ya çok yakışmamış mı?

YORUMLAR
ozan.bolulu
15 Haziran 2019 16:45

Duck hunt zaten smash ultimate da var.

zikinu
15 Haziran 2019 14:20

"en inanılmaz olaylar" ın bunlar olması ne kadar dandik bir e3 geçirdiğimizi gösteriyor zaten. Keanu reeves dışında gerçekten inanılmaz olan hiçbir şey yok. Zeldanın yeni oyunu yapılıyor yazısında bile delirmişsiniz.

Hedysseus
15 Haziran 2019 05:07

Bir Zelda oyununun 2.'sinin duyurulması çok başımıza gelmeyen bir olay, tebrikler Nintendo! Ayrıca Nintendo'nun YouTube sayfasında oyunun nasıl geliştirildiğine dair bir geliştirici günlüğü video serisi var, tavsiye ederim. Onlara hayranım!

Decypher
Hedysseus
15 Haziran 2019 14:09

Breath of the Wild muhteşem bir oyundu, ben asıl bu devam oyunuyla Nintendo'nun çıtayı nasıl yükseltebileceğini merak ediyorum.


Mehmet
14 Haziran 2019 22:36

sony olmadan tat yok bence. ayrıca bethesda sunumunda alkışlayanlar dalga amaclı yapmadılarsa bunu, bethesda daha cok yolar bunları

zikinu
Mehmet
15 Haziran 2019 14:17

Sahte alkış olma olasılığı çok yüksek ya.


AvastYeScurvyDog
Mehmet
14 Haziran 2019 23:24

Ilk bagirmaya baslayan kisilerin tonlarina dikkat edersen, genellik hep ayni kisiler ilk bagirmaya basliyor gibi. Ozellik ile girtlagini yirttan arkadas. Bethesda, son donemlerdeki sunumlardaki rezilliklerden sonra araya adam yerlestirmis olabilir. Kesin oyle demiyorum ya da sunum boyunca alkislayan veya bagiran herkes oyle de demiyorum ama bana en azindan aralarda Bethesda'nin elemanlari varmis gibi geldi, bagirip cagirip insanlari suru psikolojisine itip gaza gelmeleri icin. Son donemlerde devamli kendi bacaklarina sikmalarini dusunur isek bana oyle geldi en azindan.

Walter o`Dim
AvastYeScurvyDog
16 Haziran 2019 09:46

4 Kişi vardı sürekli en önde ayağa kalkıp alkışlayan :d Sonra iş şakaya döndü dalga geçmek için herkes bağırıyodu

Aztek
AvastYeScurvyDog
15 Haziran 2019 14:41

Yalnız, araya içeriden adam atma mevzuu olasılığı düşük değil hatta saklanacak bir olay bile değil, çok büyük ihtimalle o ota boka bağıran tipler kendi adamlarıydı.


Aztek
14 Haziran 2019 20:34

Chris Avellone reyizin küçük bir Dying Light 2 sunumu yapmasını gönülden istediysem de olmadı :(

Parolamı Unuttum