E3 2020 Ertelenecek Mi?

Eyvahlar olsun

Corona virüsü global dünya ekonomisini derinden etkilemeye devam ediyor. Pek çok dağıtıcı ve yapımcı yaklaşan etkinliklere katılmayacağını birer birer açıklarken, corona virüsünün gölgesinde yapılan organizasyonlara gösterilen talep de günden güne azalıyor. Her sene düzenlenen Game Developers Conference 2020'nin ve Taipei Game Show'un ertelenmesinin ardından gözler oyun dünyasının en büyük etkinliği E3'e çevrilmiş durumda.

Washington ve California'dan gelen iki ölümlü haber ile acil durum ilan edildiğini açıklayan California Valiliği'nin ardından, E3'ü düzenleyen Entertainment Software Association (ESA) ekibinden bir basın açıklaması geldi. Yaklaşık üç ay sonra düzenlenecek etkinlik için çalışmalarına şimdiden başlayan organizatörler, durumu gözlem altına aldıklarını ve buna göre bir karar verileceğini duyurdu.

Beklenen Oldu: GDC 2020 Ertelendi

Yapılan basın açıklamasında önceliğin etkinliğe adım atacak herkesin sağlığı olduğunu belirten ESA, Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSO) ile birlikte çalıştıklarını ifade etti. Organizasyondaki sağlık risklerini minimuma indirmeye çalıştıklarını vurgulayan ekip, katılımcıların California'da uygulanacak sağlık tedbirlerine uyması gerektiğinin de altını çizdi.

Los Angeles ve civarında henüz birkaç adet corona virüs vakası tespit eden valilik, şehre gelecek kişilerin belirtilen sağlık kriterlerine bağlılık göstermesi gerektiğini ifade etmiş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum