EA, Açık Dünya Star Wars Oyununu İptal Etti

EA ile Star Wars'un yıldızı barışmıyor

EA Vancouver tarafından geliştirilmekte olan açık dünya Star Wars oyunu iptal edildi. Haberi veren Kotaku bu bilgiyi üç farklı kaynaktan teyit ettiğini söylüyor.

Hatırlayacağınız üzere her şey Visceral Games'in üzerinde çalıştığı Star Wars projesi ile başlamıştı. EA, oyunun tek kişilik hikaye tabanlı bir oyun olmasından hoşlanmamış; bunun üzerine 2017 yılında Visceral Games'i kapatarak projeyi bir 'açık dünya Star Wars oyunu' olacak şekilde EA Vancouver'a emanet etmişti. Visceral'daki o projenin başındaki isim ise özellikle de Uncharted serisiyle tanıdığımız Amy Hennig'di.

Şimdiye kadar EA Vancouver'ın üzerinde çalışmakta olduğu bu açık dünya Star Wars oyununa dair bir şey görmemiştik. Oyunun Visceral'ın elindeki bazı görselleri ve kodları kullandığı tahmin ediliyordu ama o projeden de tek tük görsel sızmıştı zaten.

EA Vancouver'ın üzerinde çalışmakta olduğu bu projenin kod ismi Orca'ymış ve henüz daha geliştirilme aşamalarının başındaymış. Oyunda Star Wars evreninde farklı açık dünya gezegenlerini dolaşan ve farklı fraksiyonlarla iş yapan bir kelle avcısı rolünde olacakmışız (artık olmayacağız). Projenin iptal olmasında EA'in karar mercilerinin Orca'nın çıkış tarihini çok geç bulmaları ve daha öncesinde bir şeyler ortaya çıkarmak gerektiğini düşünmeleri. Bu yüzden Orca iptal edilmiş ve yerine daha ufak çaplı bir Star Wars projesi üzerinde çalışılmaya başlanmış ve bunun da 2020 sonlarına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyormuş. 2020 yılı içinde de o projenin iptal edildiğini duyarsak şaşırmayalım :)

Kotaku ayrıca bu küçülme sonucunda EA Vancouver'da herhangi bir işten çıkarma durumunun olmadığını da ekliyor.

Amy Hennig'in ahı mı tuttu nedir?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum