EA, Birden Fazla Çalışanın Takas Skandalına Karıştığını Keşfetti

İşler büyüyor

Geçtiğimiz günlerde sizinle EA Sports'un başını ağrıtan Ultimate Team takas skandalını paylaşmıştık. Bu skandalın ayrıntılarına girdiğimiz habere buradan ulaşabilirsiniz fakat olayın temelinde, ciddi paralara özel oyuncu satan bir grup EA çalışanının yattığını belirtelim.

Tabii ki bu durum EA için oldukça büyük bir sıkıntı anlamına geliyor. Olayın patladığı gün araştırmaya başladığını açıklayan EA, bugün yaptığı yeni açıklamada bahsi geçen takas hesaplarının birden fazla olduğunu keşfettiğini duyurdu. EA, bu hesapların tamamıyla şahsi olarak ilgileneceğini açıkladı.

Bu hesaplar dudak uçuklatan rakamlara size özel futbolcular verebiliyor. Hatta internette dolaşan haberlere göre tam 1.700 Euro karşılığında kendinize 3 ikon ve 2 TOTY kartı satın alabiliyorsunuz. Bu da günümüz kuruyla 5 oyuncuya 15.000 TL ediyor. EA şu anda bu hesapların tümünü banlamak ile uğraşıyor fakat bahsi geçen hesap sahiplerine ciddi bir ceza verilmesi de gündemde.

YORUMLAR
Atlas Estrella
15 Mart 2021 19:13

Tek kelimesini anladıysam Arap olayım. FIFA'yı pek oynamam, (aslında hiç oynamadım) oynayanları da anlamam. Oyunun içindeki bir kartın gerçek bir parasal değeri olması... ne bileyim, beynim durdu resmen.

Parolamı Unuttum