2012 yılında toplam 250.000 kişinin oy vererek katıldığı "Amerika'nın En Kötü Şirketleri" oylamasında EA bu sene de tahtını kimseye kaptırmadı.
AT&T ve Amerikan Bankası gibi güçlü rakiplerin arasından gene ipi göğüslemesini bildi. Her ne kadar 2013'ün başlarında olsak bile Simcity'nin sunucu sorunları yüzünden EA gene yıldırımları üzerine çekmişti. Şirketin özür dilemesi ve Simcity oyuncularına yaşadıkları sorunlara karşılık ücretsiz "hit" oyunlar vermelerine rağmen şirkete olan bakış açısı pek değişmemiş görünüyor. İkinci defa böyle bir unvan aldıktan sonra EA'den Peter Moore soğukkanlılığını koruyarak, "Daha iyisini yapabiliriz, ve yapacağız da," dedi.
"Lafı dolandırmadan söyleyeyim, nihayetinde EA kazanacak. Aynı Yankee'ler, Lakers ya da Manchester United gibi, EA de hem ağır eleştirilere maruz kalan hem de büyük başarılar yaratan bir firma. Biz gerçekten de Amerika'nın en kötü firması mıyız? Öncelikle ben itiraf etmeliyim ki yanlış adımlar attık. Beklentileri karşılamayan oyunların sunucularının kapatılması bunlardan biriydi ya da yeni ücretlendirmelerde atılan yanlış denemeler. Son olarak da Simcity'deki beceriksizliğimiz. Oyunculara bundan çok daha iyisini vermeye borçluyuz."
Moore Simcity'nin internet bağlantısı istemesinin kesinlikle oyunun çoklu oyuncu yönü ile alakası olduğunun tekrar altını çizerken, Origin'in Steam'e rakip olamayacağı üzerine gelen eleştirileri ise 45 milyonluk kayıtlı kullanıcı sayısının bu savı çürüttüğünü ileri sürerek yanıtladı.
"Hatalarımızı düzeltmeye kendimizi adadık. Son üç haftada Simcity'de sorun yaşamış oyunculara özür mahiyetinde tam 900.000 ücretsiz oyun dağıttık. O insanlara bunu borçluyduk. Müşteri ilişkilerimiz vasıtası ile oyuncularımızın isteklerini sürekli dinliyoruz, Twitter, bloglar ve diğer siteleri takip halindeyiz. Buralardan gelen bilgilerin yaptığımız işlere etkisi büyük. Yapılan bu oylama hakkındaki tek yorumum: Daha iyisini yapabiliriz ve yapacağız da!"
EA bugünlerde yaptığı açıklamalar ile geçmişten ders almış gibi görünüyor. Umarız yeni oyunlarında bu sözlerin eylemlere dönüştüğünü görebiliriz.