EA CEO'su Call of Duty'nin Xbox Exclusive Olmasına Sıcak Bakıyor

Neden bakmasın ki?

Microsoft'un Activision Blizzard satın alımını nihayete erdirmesinin önündeki tek ve en büyük engel Call of Duty gibi görünüyor. Sony Microsoft'un aksi yöndeki açıklamalarına rağmen Call of Duty'nin Xbox'a özel olması durumunda bunun rekabete büyük zarar vereceğini, tekelciliğe yol açacağını, bundan firma olarak da büyük zarar göreceğini iddia ediyor. Microsoft ise Activision ile Sony arasındaki anlaşmaya saygı duyduklarını, o anlaşmanın süresi bittikten sonra da en az 3 yıl boyunca Call of Duty'nin Xbox'a özel olması konusunda bir düşünceleri olmayacağını açıklamıştı.

Bu konuya dair gelişmeleri Engin'in Sony, Activision Satın Alımının Yoluna Taş Koymaya Çalışıyor haberinde okuyabilirsiniz.

Ancak oyun sektöründe Call of Duty'nin Xbox'a özel olmasına sıcak bakan isimler de var, bunlardan biri de Electronic Arts CEO'su Andrew Wilson. Goldman Sachs etkinliğinde konuşan Wilson, "Call of Duty'nin Xbox'a özel olma ihtimali bile EA'in Battlefield serisi için iyi haber" diyor.

Haliyle eğer Call of Duty Xbox'a özel olursa, çok platform meydanı Battlefield'a kalacak. Wilson'ın bunu umut ettiği çok belli.

Wilson serinin son oyununun aldığı olumsuz eleştirilerin de farkında.

"Serinin son iki oyununda yapmamız gerekeni yapamadığımızın farkındayım. Daha yapmamız gereken çok iş var. Ama özünde bu olağanüstü bir IP. Ve eğlence sektöründe biliyoruz ki büyük IP'ler güçlükleri yenebilir.

Serilerin beklentilerini karşılayamayan filmler gördük. Mesela Star Wars bunlardan biri. Ama işte doğru kreatif ekip işin içine girdiğinde bir seriyi nasıl baştan keşfedip büyütebildiğini de gördük. Battlefield'de şu an olağanüstü bir kreatif ekibimiz var, çok hırslılar ve birinci şahıs nişancı alanına damga vurmak istiyorlar."

"Call of Duty ve çıkacağı platformlar hakkında soru işaretlerinin olduğu bir dünyada Battlefield'ın platformlardan bağımsız ve tamamen çapraz platform destekli olması inanılmaz bir fırsat" diyerek sonlandırmış sözlerini Wilson.

Adam haklı.

YORUMLAR
biwaly
21 Eylül 2022 11:31

Aga ne alaka. Call of Duty ve Battlefield serisi kola ve fanta gibi ikame ürün değil ki. Savaş seven Battlefield, çatışma seven Call of Duty oynuyor. Bu örnekte süt ve siyah kahve kadar aralarında fark var. İkisinin de silahlı eylem oyunu olması birbirlerini çok da benzer yapmıyor. Bu mantıkla silah kullandığın her oyun serisi birbirini tehdit eder LEL.

Battlefeild serisini asıl tehdit eden ATLUS gibi kırpılan içerikleri sıradaki oyuna koyma mevzusu. Artık oynanışta hiç yenilik yok, önceki oyunlardan da berbat oyun çıkarıyorlar. Sonra "Battlefield 2042 neden sevilmedi". Aga resmen Battlefield 3'den tankı alıp üstüne florasan lamba takmışlar ve buna "amma da geleceksel oldu heee" demişler ve oyunun ismine Battlefield 2042 demişler. Hiç de dememişler "aga tank düşman tarafından görülmesin diye o kadar kamuflaj kastık ama neden üstünde lamba var emenike" diye. Ağır geri zekalılık. Bu saatten sonra EA'den kalite bekleyen doktora gitsin. :)

Adamlar 16 sene önce Battlefield 2142 çıkarmış. İnsanlar bunca zamandır Battlefield 2242 falan bekliyor. Hala da oynuyorlar ama EA'nin kafası ekonomiye basmadığı için gitmişler tanka florasan koymuşlar, yenilik diye çengel atan silah koymuşlar ama asıl sıkıntı oyunun da çok sorunlu olması. Asıl böyle olunca adam Battlefield alacağına gider Call of Duty alır, onu da almazsa gider Tribal Hunter alır. Siyah kahve yoksa ve illa da bir şey içmek istiyorsan nasıl gider süt alırsan böyle. Beyin bedava attım hafızaya. Roket bilimi değil ki bunlar. Allah'ın mağara adamları zamanında taş, su ve etle ekonominin temellerini attı ama yıl olmuş 2022, zamanında "tekli oynanış oyunlarında gelecek yok" diyen EA'nin kafası hala ekonomiye basmıyor LEL.

Parolamı Unuttum