EA, Codemasters'ı Take Two'nun Elinden Kaptı

Devlerin savaşı

Bir süredir Take-Two Interactive tarafından satın alınmasını beklediğimiz Codemasters, EA'in eline geçti. Avını gizlice takip eden bir yırtıcı gibi en doğru anda devreye giren EA, Codemasters'ı satın almak için tam 1.2 milyar doları gözden çıkarmış durumda.

2021 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşecek birleşme kapsamında EA, Codemasters'a hisse başında 7.98 dolar ödemiş olacak. Satın alma noktasında EA'in rakibi olan Take-Two, Codemasters için bonuslar ile birlikte 870 milyon dolara ulaşan bir teklif yapmıştı. Toplam değeri rakibinin iki katı olan EA, Take-Two'ya "big stack bully" (pokerde en çok çipe sahip oyuncunun, diğer oyuncuları yüksek bahisle oyundan düşürmesi) muamelesi yapmış gibi görünüyor.

Bu anlaşmayla birlikte EA'in Need fo Speed, Burnout ve Real Racing gibi yarış oyunları serilerine Formula One, Dirt, Grid ve Project Cars da eklenecek.

Bakalım Codemaster oyunlarının geleceğinde bizleri nasıl "mikro ödemeler" bekliyor olacak, Take-Two'dan daha mı iyi oldu, daha mı kötü, bunu zamanla görürüz.

YORUMLAR
Wolflex
14 Aralık 2020 21:39

Yalan haber, ben 2 milyar doları bastım aldım. Yatın açıklanacak:)

Ea yarış oyunlarında eskiden liderdi. Codemasters'ı alarak liderliği geri almak istiyor.

sSnake
14 Aralık 2020 13:05

Gelsin 700₺ + mikro ödemeli boktan Origin zorunlu Dirt oyunlar. Milletin ağzı anca Epic'e laf yetiştirmeye hazır. Şu rezil firmalar hala piyasada boktan oyunlar yapıp peynir ekmek gibi satarken.

waltran
sSnake
14 Aralık 2020 13:47

keşke olay sadece dirt olsaydı. 2023 te WRC lisansı codemastersta, hali hazırda F1 ve rally cross ta onlarda. şimdi fia tabanlı bu 3 yarış etkinliğinin lisansı EA gamese geçmiş oldu. hepsini fifa, nhl, nfl kafasına çevirecekler. geliştirmeler duracağı gibi hali hazırdaki oyunların fiyatları 700 liraları geçip tam bir çöplük haline getirilecek. bu oyunlara ekledikleri her mikroödeme performans kaybı ve bug demek :S

niş ve küçük bir kitleye kitap eden nispeten kült olmuş dirt:rally serisine cenaze namazı kılıp helvasını yemek lazım zaten. codemasters elindeki arcade yarış oyunlarıda dediğiniz gibi olur ve sürüş dinamikleri büyük ihtimalle daha da basitleştirilerek olan 2 gram zevkte popülerlik ve satış uğruna yok edilir

edit: + verecekken yanlışlıkla - verdim geri alınmıyormuş, çok pardon :(


Parolamı Unuttum