EA, FIFA 23'te Görüp Görebileceğiniz En Büyük Fiyat Hatasını Yaptı

Recep Çetin'in kulakları çınlasın

EA'nin para sayma makinesi FIFA bu yıl son kez aynı isimle çıkış yapmaya hazırlanıyor. FIFA 23 sonrası EA FC'ye geçiş yapılacak. Ön sipariş sürecine başlayan FIFA 23, dünyanın her yerinde şimdiden milyonlarca oyuncuyu kendisine çekmeyi başardı. Özellikle Hindistanlı futbol severler bu sene FIFA'da daha aktif bir şekilde karşımıza çıkabilir. Zira EA, eşi benzeri görülmemiş bir fiyatlandırma hatası yaparak oyunu 0.06 Dolar civarında bir paraya satışa sundu. 

Bölgesel fiyatlandırma dolayısıyla oyunlar her ülkenin kendi alım gücü, döviz karşısındaki para değeri gibi detaylar göz önüne alınarak fiyatlandırılıyor. Hindistan para birimi olan Rupi ise biraz fazla haneli bir para birimi. Normal şartlar altında FIFA 23'ün Ultimate Edition fiyatı 4,799 Rupi olacaktı. Ancak Epic Games Store'da yapılan büyük hata yüzünden oyun 4,80 Rupi'den satışa çıktı. Yani yaklaşık 0.06 Dolar! %99.98 oranındaki bu indirim kullanıcıların gözünden kaçmadı ve FIFA 23 Ultimate Edition'a bir anda yoğun bir ilgi başladı.

Durumun farkına biraz geç varan EA ise şanımız yürüsün diyerek epey güzel bir açıklama yayınladı; "Birkaç hafta önce kendi kalemize epey spektaküler bir gol attık. FIFA 23'ün Epic Games Store'daki fiyatını yanlış yazdık. Bu bizim hatamızdı ve şunu bilmenizi istiyoruz oyunu bu fiyattan alan herkesi onurlandıracağız."

Bu açıklamadan sonra 10 Cent'in bile altında FIFA alan Hint oyuncuların ağzı kulaklarına varmıştır. Ancak bu spektaküler kendi kalesine gol denilince akıllara hemen Recep Çetin ve Malmö maçında kendi kalesine attığı gerçek manadaki spektaküler gol geldi. Belki 0.06 Dolar'a FIFA 23 aldırmayacak ama en hakiki fantastik kendi kalesine gole aşağıdan göz atabilirsiniz;

YORUMLAR
Ahmed10434950
17 Ağustos 2022 15:26

Oyun dünyasında bu aralar neden se fiyatlandırma hataları çoğaldı 

sektör o kadar kötü ki firmalar fiyatlandırma dahi yapamıyorlar 

Parolamı Unuttum