EA'in Büyük Oyunlarından Bazıları Artık Origin Kullanmıyor

EA'den şaşırtıcı hamleler

EA, 3 klasik oyununu korkulu rüyamız Origin'den kurtarıyor, sevgili Oyungezerler. EA, korsan karşıtı katı duruşu, kullanışsız oyun indirme uygulaması ve son zamanlarda izlediği yüksek fiyat ve oyun içi mikro ödeme politikalarıyla sıkça eleştirilen bir firma.

Fakat kendisinden hiç beklenmeyen bir hamleyle bugünden itibaren Dead Space, Dragon Age: Origins ve SimCity: 3000 fikri-mülklerinin artık GOG'da satılmasına izin veriyor. Bu da demek oluyor ki; bu oyunlar artık yasal olarak kopya koruma sistemsiz bir şekilde satılabilecek ve oynanabilecek. Yani Origin olmadan!

Oyunlarda kopya koruma sistemi olmalı mı olmamalı mı tartışmaları free-to-play oyunların yükselişiyle tekrar tekrar karşımıza çıkıyor. Yapımcıların para kazanması için farklı iş modelleri sunan free-to-play oyunlar kopya koruma sistemine bir alternatif olabilecekler mi? Bir yandan da CD Projekt gibi özgür yazılımı destekleyen ve kullanıcıyı sıkıcı ve anlamsız kısıtlamalarla yormamaya gayret eden firmalar ve onların yaptığı GOG gibi dağıtım platformları mevcut. Bu tartışmanın sonucunu bize zaman gösterecek.

EA'in böyle bir şey yaparken ki, niyetini şimdilik kestiremiyorum. Ama eğer oyuncuların kalbini gerçekten kazanmak istiyorlarsa, bundan çok daha fazlasını yapmaları gerek...

Dead Space ve Dragon Age: Origins Ultimate Edition'a (tüm DLC'leir ve ek paketleriyle) %60 indirimle, kopya korumasız olarak 7,99 $'a buradan ulaşabilirisiniz. SimCity 3000 Unlimited ise %50 indirimle 4,99 $.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum