EA, Jade Empire Markası İçin Yeni Bir Tescil Başvurusu Yapmış

Yeni bir Jade Empire oyunu mu geliyor yoksa?

Bildiğiniz gibi, Electronic Arts, bünyesinde çeşitli stüdyoları ve çok sayıda oyun markasını barındırıyor. Öncelik sürekli ve yüksek gelir sağlayabilecek oyunlara veriliyor genel olarak bakıldığında. Böyle olunca da EA bünyesindeki oyunların bir kısmından çok sık haber alamıyoruz. İşte bu oyunlardan birisi de Jade Empire idi. Fakat bu sessizlik yakında bir son bulabilir.

EA, 25 Ocak'ta Jade Empire için bir tescil başvurusunda bulunarak oyunu tekrar gündeme getirmiş oldu. BioWare tarafından 2005 yılında oyuncularla buluşturulan Jade Empire, normalde EA tarafından dağıtımcılığı yapılan bir oyun değil. Fakat 2007 yılında BioWare'in EA tarafından satın alınması ile birlikte o da diğer BioWare oyunları gibi bir EA markası haline gelmişti.

Aslında bu tür marka tescil başvuruları rutin olarak yapılmakta. Firmalar, ellerinde bulunan markaların haklarını sürdürmek için bu tür başvurular yapıyorlar. Bu başvuru da o tarz rutin işlemlerden birisi mi yoksa EA bu marka ile ilgili yeni bir şeyler mi düşünüyor, henüz bu konuda net bir şey söylemek mümkün görünmüyor.

Jade Empire, 2005 yılında Xbox için çıkmış ve 2007 yılında PC portu gelmişti. O zamandan bugüne herhangi bir çalışma yok bu oyun ile ilgili. BioWare'in halihazırda Anthem ile meşgul olduğu da düşünüldüğünde yakın bir dönemde yeni bir oyun çıkması ihtimali düşük görünüyor. Öte yandan, geçtiğimiz Ekim ayından EA'in Apex Legends tescil başvurusunu yapması ve bu oyunun çok yakın bir zamanda oyuncularla buluşacak olması, yeni bir Jade Empire oyununun geliştirileceğine ilişkin ihtimali kuvvetlendirecek bir detay olarak değerlendirilebilir.

Şu aşamada, EA tarafından yapılacak açıklamayı beklemek durumundayız. Konu ile ilgili yeni haberler için takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum