EA, Need for Speed Serisini Yeniden Criterion'a Emanet Ediyor

Ghost Games'e veda

EA'in en ünlü serilerinden biri olan Need for Speed için durum her zaman inişli, çıkışlı oldu. Aralarda gerçekten de muhteşem oyunlar da gördük, beklentiyi asla karşılayamayan oyunlar da. Need for Speed serisi 2013 yılından beri Ghost Games'in elindeydi ve stüdyo Need for Speed Rivals, Need for Speed, Need for Speed Payback ve Need for Speed Heat oyunlarını geliştirmişti.

EA, geliştirici değişikliğiyle seriye yeni bir ruh kazandırmayı planlıyor ve bu yüzden Need for Speed serisi bir kez daha eski geliştiricisi olan Criterion'a dönüyor.

Criterion, 2010 yılında Need for Speed: Hot Pursuit ve 2012 yılında Need for Speed: Most Wanted'ı geliştirmişti ama kendilerini asıl olarak Burnout serisiyle tanıyoruz. Her ne kadar EA önceleri Burnout ve Need for Speed serilerinin kıyaslanmasını istememiş olsa da, görünüşe göre iki serinin birbirine yakınlaşmasına da yeşil ışık yakılmış durumda. Zaten 2008 yılındaki Burnout Paradise'ı saymazsak çok uzun zamandır yeni bir Burnout oyunu da görmedik (2011'deki Burnout Crash! nispeten bir yan oyundu).

Peki Ghost Games'e ne olacak derseniz, artık Ghost Games olmayacak ve ismi EA Gothenburg olarak değişecek. Zaten stüdyo ilk olarak bu isimle kurulmuş, sonradan Ghost Games ismini almıştı. Stüdyo, Frostbite oyun motorunun geliştirilmesine destek olacak ancak stüdyodaki mühendislik görevleri dışında kalan 30 kişinin farklı alanlara kaydırılacağı da konuşuluyor.

YORUMLAR
creepylord
14 Şubat 2020 09:09

2010 daki Hot Pursuit in tadı hala damağımda yau. Çok sevindim bu eblehlerin elinden alınmasına. Zeminle teması kibrit kutusundan hallice olan araç sürüşünden kurtarsınlar artık şu seriyi. Bakalım bu arkadaşlar ne edecek.

Parolamı Unuttum