EA Originals Artık Daha Yüksek Bütçeli Oyunlar Da Yayınlayacak

Wild Hearts başlangıç

Electronic Arts bağımsız oyunlara destek amacıyla başlattığı EA Originals markasında 7 yılı geride bıraktı. Fe, A Way Out, Sea of Solitude, Lost in Random, Knockout City gibi oyunlar hep bu marka altında piyasaya çıktılar.

EA Originals'ten de sorumlu olan EA Partners genel müdürü Jeff Gamon, Gamesindustry.biz'e yaptığı açıklamada EA Originals'ın artık daha yüksek bütçeli oyunlar da yayınlayacağını söyledi. "Nasıl sonuçlanmış olursa olsun tüm partnerlerimizle olan ilişkilerimizden gurur duyuyoruz" diyen Gamon, kapatılmasına karar verilen Knockout City'nin geliştiricisi Velan Studios ile hala çok yakın olduklarını, oyunun geliştirilme sürecinin de her adımında yanlarında olduklarını belirtmiş. Sonrasında ise konu sıradaki oyun Wild Hearts'a gelmiş tabii.

Wild Hearts, Koei Tecmo'nun Dynasty Warriors serisinden de sorumlu Omega Force stüdyosu tarafından geliştirilen bir Monster Hunter benzeri oyun. Bütçesi hiç de küçük değil. Geçtiğimiz yıl da üç Call of Duty oyununun kreatif direktörlüğünü yapmış olan Bret Robbins'in CEO'su olduğu Ascendant Studios'un büyük bütçeli oyunu Immortals of Aveum duyurulmuştu.

"EA portföyünü tamamlayan daha büyük, daha iyi, daha yenilikçi oyunlara olan talebi gördük. Küçük ve indie oyunlarla başlamış olsak da şimdi her büyüklükte, her ölçekte, her bütçede bağımsız yaratılmış oyunlara doğru yayılmaya başlıyoruz. Niş oyunlardan uzaklaşıp cesur ve cüretkar oyunlara geçiyoruz." diyor Gamon.

Gamon'un bu sözleri niş indie oyunlar için pek de iyi haber değil aslında, ama bu diğer büyük bütçeli oyunların da belki normalde yayıncı bulamayacak bağımsız fikirler içerdiğini söylemek lazım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum