EA, Oyunlarının Switch Versiyonlarının İstenmediğini Düşünüyor

Oyunculara sordular mı acaba, merak ettim…

Nintendo Switch ile ilgili yaygın hatalı görüşlerden birisi oyun sayısının az olduğu, yeterince üçüncü parti oyunu çekemediği yönünde. Nitekim geçtiğimiz haftalarda paylaştıkları bir video ve verdikleri sayısal bilgilerle bu algının hatalı olduğunu bir kez daha ifade etmişti Nintendo cephesi. Sonuçta binlerce oyunluk bir arşivi var. Önümüzdeki dönemde gelecek oyunlarla bu sayı doğal olarak daha da artacak.

Fakat EA cephesinde bir yaklaşım farklılığı söz konusu. EA CEO’su Andrew Wilson’a göre; Switch sahiplerinin önemli bir kısmı aynı zamanda PC, PS4 veya Xbox One sahibi ve EA oyunlarını Swtich yerine PC veya diğer konsollarda oynamayı tercih ediyorlar.

Wilson oyunları hangi platformlara çıkaracaklarını düşünürken oyunun o konsola ve topluluğa uygunluğunu göz önünde bulundurduklarını söylüyor. EA verilerine göre, oyuncular EA oyunları söz konusu olduğunda Switch yerine ev konsollarını tercih ediyorlarmış. Dolayısıyla, firma için oyunlarının Switch versiyonunu çıkarmak çok da anlamlı görünmüyormuş.

FIFA 18'in Switch versiyonu ile PS4 versiyonu arasındaki fark

Bu görüşlerinde etkili olan unsurlardan birisi de oyunların PC, PS4 ve Xbox One versiyonları birbirlerine yakın özellikler sunarken, Switch için özel bir düzenlemeye ihtiyaç duyulması olabilir. Örneğin FIFA 18’in Switch versiyonunda bazı özellikler çıkartılmış, grafikler de haliyle kırpılmıştı. Belki böyle bir uğraşın içerisine girmek istemiyorlardır, kim bilir...

YORUMLAR
creepylord
5 Ağustos 2019 09:25

:D:D:D:D insanların fikirlerine önem veriyormuş gibi yapmayı ne çok seviyor bu adamlar ya :D

ilke_kurtlutepe
1 Ağustos 2019 16:38

Yine boşun Allahını yapıyor EA. Switch'de Fifa oynayan tonla insan gördüm, bunlar mı istemiyormuş?

üçyaşımdabaldursgateoynadım
1 Ağustos 2019 16:07

Single player oyunları da sevmiyorduk mesela, öyle diyordu EA paşam. Varsa yoksa FIFA seviyoruz ve FIFA Ultimate Team'den kendimize takım yapmayı seviyoruz. Sonuçta futbolcu kartlarıyla oyun oynamış, birbirimizi ütmüş insanlarız. Ne işimiz var başka şeylerle?

Parolamı Unuttum