EA Sports Açıkladı - FIFA'da Kesinlikle Momentum Yok

EA Games'e göre momentum, script vb. yok. Ancak başka detaylar var.

 FIFA Ultimate Team ile tanıştığımızdan beri oyuncuların şikayet ettiği bir konu var ve bu şikayetler her oyunla devam etti, hatta büyüdü. Tahmin edebilirsiniz aslında, momentum ya da script adıyla bildiğimiz sıkıntıdan bahsediyorum.

Bir süre önce Reddit'ten bir FIFA oyuncusu oyunda "momentum" içeren kodları keşfettiğini açıklamış ve bu verileri diğer oyuncularla paylaşmıştı. Hatta kendisinin paylaştığı görselleri de paylaşayım. Kodları okuduğumuzda FIFA'nın oyun dengelerini skora, ataklara, şut sayısına, dakikaya ve bazı diğer faktörlere göre değiştirdiğini gördük. "Momentum" devreye girdiğinde en iyi forvetlerle boş kalelere gol atamıyor, tecrübeli defanslarla topu elimize ayağımıza dolaştırıyor, iki pas yapamaz hale geliyorduk. Bu konu şu ana kadar hala netlik kazanmadı. Önemli bir oyuncu kitlesi özellikle FUT ve Seasons modlarında "momentum"un kesinlikle var olduğunu iddia ediyor.

149794452219fifmom2

Eurogamer da bu konuyu EA Sports'a taşımış ve FIFA'nın yaratıcı yönetmeni Matt Prior ile bir röportaj yapmış. Eh, tahmin edebileceğiniz üzere Prior, bu iddiaları yalanladı. 

Matt Prior, verdiği yanıtta "Bu konu hakkında sık sık soru soruluyor bize. Oyunun içerisinde bu tip şeyler yapan bir programlama var mı diye soruyorlar. Sizi temin ederim ki böyle bir şey kesinlikle yok. Bu sadece futbol. Böyle şeyler gerçek futbolda sık sık oluyor hatta." ifadelerini kullandı. EA Sports yetkilisi, bununla birlikte FIFA oyunlarında futbolcuların kritik hata yapmasına sebep olan bir faktör olduğunu da ekledi. Prior, bunun sebebinin momentum olmadığını,oyuncuların mental yetenekleri ile yorgunluğunun baz alınarak hesaplandığını söylüyor.

> FIFA 18 Oynadık - Ön İnceleme

Tecrübeli oyun geliştiricisi, "Oyunda kişisel hatalar için algoritmalar mevcut, ancak bu oyuncuların puanlamaları üzerinden hesaplanıyor. Maçın skoruna veya dakikasına bağlı bir şey değil bu. Bu adam 1-0 önde ve maçın 90. dakikası, hadi bu adamın futbolcularına zorla hata yaptıralım gibi bir durum yok. Bu sebeple de oyunun her anında yaşanabilir bir şey zaten. Sporların güzel yanı da bu. Bu tip şeyler sinir bozucu olabilir, ancak hatalar futbolun doğasında var." dedi.

> Dünden Bugüne FIFA Kapakları

Kişisel tecrübelerinden ve izlediği maçlardan örnek veren Matt Prior, "Ben Manchester City taraftarıyım. İzlediğim son City maçında topa %80 oranında hakimdik. Middlesbrough'ya karşı oynuyorduk ve adamların ilk ve tek şutu gol oldu. Bu çok sinir bozucu bir durumdu. Bu benim başıma FIFA'da gelse belki script/momentum derdim. Ancak gerçekte olan şey futbolda bu tip hataların hep olduğudur. Bu hatalar futbolu futbol yapıyor. Eğer oyundan bu hataları çıkarırsak oyunun ruhundan ve kalbinden de çalmış oluruz. Biz gerçek dünya sporunu temsil ediyoruz ve bu tip şeyler hem oyunumuzda, hem de gerçek hayatta olabiliyor. Bir oyuncu çok yorgunsa ve maç sonu geldiyse hata yapabilir. Futbolun fundamentallerinde bunlar var. Daha bir sürü başka yan faktör de oyuncuları bu tip hatalara itebilir." şeklinde konuştu.

Matt Prior'ın haklı olduğu yönler bulunsa da eminim ki bu açıklama çoğu FIFA'cıyı tatmin etmeyecektir. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum