EA Sports, Seyircisiz Premier League Maçlarına Taraftar Sesi Desteği Verecek

Oldukça güzel bir çözüm

Corona salgını tüm dünyada dengeleri alt üst etti, tüm alışkanlıklarımızı ciddi biçimde etkiledi. Bildiğiniz gibi spor müsabakaları da salgından etkilenen alanlardan birisi ve çoğu ülke yavaş yavaş normalleşme kapsamında eski hale dönmeye çalışacaklar. Ülkemizde Süper Lig, 12 Haziran'da seyircisiz olarak oynanmaya başlayacak. İngiltere'de ise Premier League maçları yine seyircisiz olarak 17 Haziran'da start alacak.

Elbette futbol maçlarının seyircisiz oynanması, maçları ekranları başında izleyenler için de tatsız bir ortam yaratıyor. Bazı ülkeler boş koltukları kartondan seyircilerle dolduruyor ama taraftar sesleri olmayınca, sessiz bir ortamda oynanan maçların heyecanı da azalıyor.

İngiltere ligini yayınlayacak kanallardan Sky Sports, buna EA Sports ile işbirliğine giderek çözüm üretmiş.

Sky Sports, maçlarda taraftar sesi de vermek için EA Sports ile birlikte çalıştıklarını ve takımlara özel tezahüratlar, sloganlar ve taraftar seslerinin maç yayınlarına eşlik edeceğini açıkladı. Sky kanalında maç izleyenler bu sesleri diledikleri taktirde açıp kapayabilecekler. Muhtemelen EA Sports, yayıncı kuruluşa hücum anlarında veya gollerde taraftarların aynı bir FIFA maçında olduğu gibi heyecanlanıp sevinmelerini doğrudan kontrol edebilme özelliği de sunacak olmalı.

Ne dersiniz, oldukça yaratıcı bir düşünce olmamış mı?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum