EA, Star Wars Oyunlarının Sayısını Arttırmaya Kararlı

Jedi: Fallen Order ile toparladılar demek ki

Electronic Arts ile Disney’in Star Wars markası için yaptıkları iş birliği sancılı başlamıştı. Geliştirme süreci iptal edilen oyunlar bir yanda, Star Wars: Battlefront II’nin çıkışında yaşanan sorunlar diğer yanda, can sıkıcı bir tablo söz konusuydu. Hatta Disney, EA ile iş birliğini gözden geçirme noktasına gelmişti.

Ama sonrasında EA tarafından beklenen hamleler gelmeye başladı. Önce Battlefront II toparlandı ve oyuncuların talepleri doğrultusunda yeniden şekillendirildi. Sonrasında da Star Wars Jedi: Fallen Order geldi ve gayet beğenilen bir oyun olarak umutları tekrar yeşertti. Şimdi de sırada Squadrons var; anlaşıldığı kadarıyla EA, bu oyundan da umutlu.

EA CEO’su Andrew Wilson, Disney ile ilişkilerinin geliştiğini ve önümüzdeki dönemde de bu ilişkinin genişleyerek devam etmesini beklediklerini ifade ediyor. Wilson; “Disney ile muazzam bir ilişkimiz var. Lucas ile muazzam bir ilişkimiz var. 2011'de Star Wars The Old Republic ile başlayan ve uzun süredir devam eden bir iş birliği söz konusu. Birinci şahıs nişancı oyunlarında, RYO’larda, aksiyon maceralarda, DVOlarda, mobil oyunlarda başarı sağladık ve Squadrons ile de başarıyı devam ettirebileceğimizi düşünüyoruz. Disney bu markaya ve kanona çok çok önem veriyor. Biz de Disney ile ortaklığımızı geliştireceğiz” diyor.

Aynı etkinlikte EA CFO’su Blake Jorgensen de bu ortaklığın, oyunlarda yeni karakterler ve içerikler üretmelerine imkân verecek kadar kuvvetli olduğunu belirtmiş. Buna güzel bir örnek, Fallen Order için üretilen içeriğin resmi Star Wars kanonu içerisinde kabul edilmesi. Benzer bir durum Squadrons için de geçerli olacak anlaşıldığı kadarıyla.

Star Wars: Squadrons, 2 Ekim’de çıkıyor. EA tarafından yapılan açıklamalarda denildiği gibi olacak ve Fallen Order gibi beğenilen Star Wars oyunları arasına katılabilecek mi bakalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum