Advertisement

EA ve Lucasfilm, Hayran Yapımı Battlefront 3 Projesinin Fişini Çekti

Uzak diyarlarda lisans sorunları yaşandı

Star Wars markası altında geliştirilen hayran yapımı oyunlardan biri iptal edildi.

Free Radical’ın, LucasArts tarafından iptal edilmeden önce, ilk iki Battlefront’un devamı olarak gelen Star Wars Battlefront 3’ü tamamlamak üzere olduğu ilerleyen yıllarda ortaya çıkmıştı. Ölü doğan bu yapımın kalıntılarını Frontwire Studios isimli ekip alıp Galaxy In Turmoil isimli bir projeye dönüştürmeye karar vermişti.

Battlefront 3 için hazırlanan içerikleri Unreal Engine 4’e aktarıp üstüne yenilerini ekleyen ekip, Galaxy In Turmoil’ı Steam’den bedava yayınlayacaktı. Fakat Lucasfilm ve EA araya girdi.

Frontwire Studios’un başkanı Tony Romanelli yaptığı açıklamada oyunun iptal olma aşamalarını anlattı. İlk önce Lucasfilm’den yapımın durmasına yönelik mektup alan Frontwire, Lucasfilm ile bir toplantı ayarlayabilmiş. Toplantıda Lucasfilm’in Star Wars’un lisans haklarını Frontwire’a verme konusunda istekli olabileceği, ama EA ile yapılan anlaşma gereği bunun mümkün olmadığı belirtilmiş.

Toplantıda, EA ile konuştuğunu da belirten Lucasfilm’e göre EA’in asıl endişesi Galaxy in Turmoil’ın kendi Battlefront markalarına olan ilgiyi azaltma ihtimaliymiş. Bu sebeple EA projenin devam etmesine karşı çıkmış.

Romanelli yaşananlara rağmen Lucasfilm ya da EA’e bir kırgınlığının olmadığını belirtti ve güzel bir haber verdi. Galaxy in Turmoil’ın yapımına Star Wars markası olmadan devam edilecek. Oyunun kendine ait bir evreni olacak ve önceden planlanan 64 kişilik multiplayer savaşlar, tek kişilik hikaye modu gibi içerikler oyunda yer alacak.

Planlarının oyunu mikro ödeme olmaksızın Steam’den bedava yayınlanmak olduğunu söyleyen Romanelli, para toplamak için bir kampanya başlatılabileceğini de söyledi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum