EA ve Marvel Games, Bir Black Panther Oyunu Geliştiriyorlar

Süper kahraman oyunları ailesine bir üye daha katılacak

Son yıllarda süper kahraman oyunlarının popülerlik kazandığı ortada. Bunlardan iyi çıkan, çok beğenilenler olduğu gibi (bkz. Marvel’s Spider-Man), beklentilerin gerisinde kalanlar da var (bkz. Marvel’s Avengers). Halihazırda geliştirilmekte olan ve merakla beklediğimiz süper kahraman oyunları da var tabii (Wolverine, Spider-Man 2 ve diğerleri…). Şimdi bu listeye bir oyun daha eklenmiş bulunuyor.

Electronic Arts, bir Black Panther oyunu geliştirmekte olduklarını duyurdu. Oyunun EA bünyesinde kurulan yeni bir stüdyo olan Cliffhanger Games tarafından geliştirildiği açıklanmış durumda.

Cliffhanger Games, daha önce Middle-Earth oyunlarının geliştirilme sürecinde Monolith’in başkanı olarak görev alan Kevin Stephens’ın yönetiminde 2021 yılında kurulmuş bir stüdyo. Stüdyo bünyesinde Halo, Call of Duty ve God of War gibi oyunlarda görev almış isimler yer alıyor.

Black Panther oyunu, 3. şahıs kamerasından oynanan bir oyun olacak. Marvel Games ile iş birliği içerisinde geliştirilen oyunun tek kişilik bir oyun olacağının da altı çizilmekte.

Kevein Stephens; “Oyunumuzun, oyuncuların Black Panther olmanın nasıl bir şey olduğunu benzersiz şekilde hissedecekleri, hikaye odaklı bir tecrübe sunmasını hedefliyoruz” derken oyunun halen erken geliştirme aşamasında olduğunu, daha önlerinde uzun bir yolun bulunduğunu, buna karşın muhteşem bir hikaye için, özellikle de Black Panther gibi önemli bir süper kahramana dair bir oyun geliştirmek için en önemli adımın farklı seslerin ve farklı bakış açılarının bulunduğu deneyimli bir ekip yaratmaktan geçtiğinin farkında olduklarını ve halihazırda da böyle bir çalışma içerisinde olduklarını söylüyor.

Henüz yorum yapmak için çok erken, ortada ne bir ekran görüntüsü ne de başka bir bilgi var. Ancak kendi adıma tek kişilik senaryolu bir oyun olmasına sevindiğimi söyleyebilirim. Umuyorum başarılı süper kahraman oyunları arasına bir de Black Panther oyunu katılır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum