EA'e Göre Loot Box Diye Bir Şey Yokmuş, Bunun İsmi Sürpriz Mekaniğiymiş

Ha Ali Veli, ha Veli Ali

Birleşik Krallık Parlamentosu Dijital, Kültür, Medya ve Spor Komitesi'nin karşısına çıkan EA yetkilileri oyunlarındaki loot box mekaniklerini savunurken tam da başlıkta gördüğünüz cümleyi kurdular. Oyunlarındaki rasgele eşya kazandıran satın alımlar loot box değilmiş, sürpriz mekanikmiş.

EA'in yasal ve hükümet işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Kerry Hopkins, "Birleşik Krallık kumar komisyonu, Avustralya kumar komisyonu ve diğer bir çok kumar komisyonuyla aynı fikirdeyiz, bunlar kumar değil ve bunların kumara yönlendirdiğine dair gösterilen kanıtlarla da hemfikir değiliz. Bunların insanların sağlıklı biçimde hoşlandıkları diğer ürünler gibi olduğunu ve içlerinde sürpriz öğesi bulundurduğunu düşünüyoruz."

Hopkins oyunlardaki bu mekaniği yıllardır satışta olan sürpriz yumurtalara benzeterek Kinder sürpriz yumurtalarından ve benzer ürünlerden örnekler vermiş.


Gelen sorulardan biri üzerineyse "bu tür mekanikleri oyunlarda kullanma şeklimizin oldukça etik ve eğlenceli olduğunu ve insanların da bundan büyük keyif aldığını düşünüyoruz" şeklinde konuşmuş Hopkins.

Yani sonuçta bizler oyunlarda loot box olarak geçen şeylerin, loot box olduğunu biliyoruz. Bu tür kelime oyunlarıyla belki oyun dünyasıyla çok da haşır neşir olmayan bazı politikacıları etkileyebilirler ama oyuncular neyin ne olduğunu farkında olacaklar tabii ki.

Electronic Arts'ın bu savunması şimdiden dalga konusu olmaya da başladı. Mesela Sonic haberlerinin resmi Twitter hesabı olan Sonic the Hedgehog hesabı şöyle bir tweet attı sabaha karşı:

Herkese merhaba!

Sonic Horses için yeni Sürpriz Mekanikleri duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz!

Artık yalnızca 5 SonicBuxx karşılığında bir Sürpriz satın alabilir veya 200 SonicBuxx karşılığında yeni Sürpriz Sürüsü paketimizi deneyebilirsiniz!

Merak etmeyin - konuya yaklaşımımız tamamen etiktir.

EA'in bu savunması önümüzdeki günlerde de çok konuşulacağa benziyor :)

YORUMLAR
ilke_kurtlutepe
22 Haziran 2019 00:05

biz de yedik bunu.

skyfall
20 Haziran 2019 14:46

has ***tir lan EA

creepylord
skyfall
24 Haziran 2019 10:24

Adeta hislere tercuman bir yorum. Teşekkürü bir borç bilirim.


Parolamı Unuttum