Elden Ring'e Başlarken Hangi Keepsake'i Seçmeli?

Zor seçimi biraz kolaylaştıralım

Elden Ring bu gece itibariyle oyuncularla buluşmaya hazırlanıyor. Lands Between topraklarına adım atmadan önce ilk olarak karakterinizi yaratacak, sonra da zor kararlardan biriyle karşı karşıya kalacağız: Keepsake seçimi.

Keepsake, ya da Türkçe çevirisiyle yadigar, oyunun başında tek seferliğine seçtiğimiz ve bize çeşitli avantajlar (ve belki de dezavantaj) sağlayan hediye. Hani Dark Souls'a başlarken de Hediye seçiyorduk ya, onun gibi bir şey anlayacağınız.

Elden Ring'deki hediyeler diğer Dark Souls oyunlarındakine benziyor aslında. Mesela Crimson Amber Medallion aynı Life Ring gibi sağlığınızı artırıyor, Stonesword Key Pharros Lockstone gibi gizli bir yerleri açıyor vs.

Oyunda toplam 9 hediye bulunuyor, isimleri ve açıklamaları şöyle:

  • Crimson Amber Medallion: Maksimum sağlığı artıran bir madalyon.
  • Lands Between Rune: Bolca rün kazanmanızı sağlar.
  • Golden Seed: Flaskların sayısını arttırır.
  • Fanged Imp Ashes: Yardımcı ruh çağırmanızı sağlayan küller.
  • Cracked Pot: İçine fırlatılabilir eşyalar koyabildiğiniz üç adet konteynır.
  • Stonesword Key: Imp heykellerinin mührünü açmaya yarar.
  • Bewitching Branch: Düşmanları kendi tarafınıza çekmeye yarayan beş kutsal dal.
  • Boiled Prawn: Beş tanedir, aldığınız fiziksel hasarı geçici olarak azaltır.
  • Shabriri's Woe: Düşmanların aggro menzilini yükseltir.

Şimdi bu listeye baktığımızda zaten eğer mazoşist biri değilseniz Shabriri's Woe'dan uzak durmanız gerektiğini fark etmişsinizdir. Bu hediye düşmanların aggro menzilini yükseltiyor, bu da fark edilmeden geçmenizi veya rahat hareket etmenizi oldukça zorlaştırıyor. Avantajlı bir yanı da var mı, henüz bilinmiyor.

Sayılı olan ve kullandıkça biten hediyeler de bana gereksiz geliyor açıkçası. Zaten oyun sırasında bu tür eşyalara denk geleceksiniz, yani Boiled Prawn veya Bewitching Branch bence boşa hak harcamak anlamına geliyor.

Oyunun başlarında rahat etmek istiyorsanız Crimson Amber Medallion sağlığı önemli ölçüde artırıyor. Hatta öyle ki yeni bir madalyon bulduğunuzda o sağlık bir anda çok düşmesin diye kullanmakta tereddüt ediyorsunuz. Yine de birkaç level atlayıp sağlığı artırana kadar bolca faydasını görebileceğiniz, sonrasında ise gereksiz hale gelen bir hediye bu.

Golden Seed gerçekten değerli. Kullanabildiğiniz flask sayısını artırıyor ve oyun dünyasında, özellikle de başlarda bulmakta zorlanacağınız bir eşya bu. Toplam 4 flask yerine 5 flaskla başlamak, başlardaki mini boss ve boss'larda çok işinize yarayacaktır. Kalıcı bir artış olması da bu hediyeyi daha değerli kılıyor.

Oyunun başında hemen hızlıca birkaç level atlamak isterseniz Lands Between Rune tercih edebilirsiniz ama açıkçası bu da bana hediye hakkını boşa harcamak gibi geliyor. Sonuçta çok ihtiyacınız varsa etrafta koşturup farmlama yaparak da aynı sayıda rün toplayabileceksiniz.

Fanged Imp Ashes da çok faydalı bir hediye değil. Oyunun başlarında biraz ilerledikten sonra ruh çağırmaya yarayan çanı bulacaksınız, ama o zamana kadar muhtemelen bir veya iki tane ruh da bulmuş olursunuz. Yani zaten ruhsuz kalma gibi bir derdiniz olmayacak.

Stonesword Key ise listedeki en ilginç ve muhtemelen en iyi seçimlerden biri. Oyun dünyasında zaman zaman bulacaksınız ama yine de nadir bir eşya bu. Hemen oyunun başındaki öğreti bölgesinde bile bir tane imp heykeli var, bu hediyeyle başlarsanız o heykelin mührünü kırabilirsiniz mesela. Bunu yaptığınızda hemen yandaki sis kalkacak ve oyunun başlangıç kısmına göre son derece (ciddiyim) zor bir zindanla yüzleşeceksiniz. Hele orada bir Chariot var, akıllara zarar :) Tabii bu zindanın sonunda sizi çok iyi hediyeler de bekliyor olacak.

Elbette bu anahtarı oyunun başındaki heykelde kullanma zorunluluğunuz da yok, Pharros Lockstone'da olduğu gibi oyun dünyasına serpiştirilmiş çok sayıda imp heykeli var ve her birinde de sizi ayrı sürpriz bekliyor. Bu yüzden elde ekstradan anahtar olması fena olmayabilir.

Bir sıralama yapacak olursak Golden Seed, Stonesword Key ve Crimson Amber Medallion benim önerebileceğim hediyeler. Üçünün de artılarını belirttim, gerisi sizin zevkinize kalmış :)

YORUMLAR
Atlas Estrella
25 Şubat 2022 16:50

Tükenebilir eşyalar bana da biraz saçma geliyor.

Parolamı Unuttum