Elden Ring'in Speedrun Rekoru 7 Dakikanın Altına Düştü

İnsanı yoran bir tur...

From Software'in ustalık eseri Elden Ring, speedrun topluluğunun elinden kurtulamadı. İlk günlerde 1 saate yakın olan rekorlar daha sonra 59 dakikaya gerilemişti. Ardından geliştirilen yeni stratejiler ile 30 dakikanın altına inen süreler, henüz geçtiğimiz günlerde sırasıyla 19 ve 9 dakikaya kadar düştü. Distortion2'nin yeni rekoru ise 6 dakika ve 59 saniye oldu!

Uzun süredir oyunun "any% unrestricted" kategorisinde şansını deneyen Distortion2, sonunda oyunu 7 dakikanın altında bitiren ilk oyuncu oldu. Çeşitli glitch'ler sayesinde kısa sürede Elden Beast'in odasına girmeyi başaran oyuncular, oyunun son boss'unu da bu teknikler ile alt edebiliyor.

Distortion2, bu turun şimdiye dek yaptığı "en çılgın şey" olduğunu belirtmiş. Öte yandan henüz stratejilerin tamamen optimize edilmediğini hatırlatmakta fayda var. Yani ilerleyen günlerde rekorun çok daha düşük bir süreye ulaştığını görebiliriz. Yine de şimdilik rekor Distortion2'de.

"Any% unrestricted" kategorisini, oyunu hızlıca bitirmek olarak tanımlayabiliriz. Yani bu kategoride amaç, her türlü bug ve glitch'i kullanarak final ekranına ulaşabilmek. Oyuncuların "zip" adını verdiği bu glitch'ler, geleneksel any% kategorisinde yasaklanmış durumda. Bahsi geçen kategoride ise 26:07'lik süresi ile Muftaay isimli oyuncuya ait.

YORUMLAR
Atlas Estrella
13 Nisan 2022 18:26

Keşke Hidetaka hiç bitmeyen bir oyun yapsa. Oyunun bazı bölümleri ancak yıllar sonra açılabilse. Tıpkı Steven Spielberg'in filmindeki gibi... Böyle bir şeyi gerçek hayatta yapmaya en yakın kişi bence Hidetaka.

Parolamı Unuttum