Elden Ring'in Yeni Kalkanları Oyuncuların Gözdesi Oldu

Erdtree'ye zor diyorsanız bir de böyle deneyin

Elden Ring'in Shadow of the Erdtree DLC'si oyuna yeni silah türü olarak Thrusting Shield'ı da eklemişti, bu kalkanlar diğer kalkanların aksine saldırı amacıyla mızrak gibi ileriye doğru batırılabiliyorlar. Ve bu kalkanlar o kadar güçlü ki, güzel bir build yaptığınız takdirde oyundaki çoğu bossu tereyağından kıl çeker gibi geçebiliyorsunuz.

Bu tanıma uyan iki kalkan var: Dueling Shield ve Carian Thrusting Shield. Özellikle de ikincisi gerçekten de mükemmel bir kalkan, iki ucu da güzelce sivriltilmiş, görüntüsü bile tehlikeli olduğunu gösteriyor.

Peki bu kalkanları bu kadar özel yapan şey ne? Aynı anda hem blok yapıp hem de saldırabiliyor olmanız. Yani blok tuşuna sürekli basılı tutuyorsunuz, o sırada L2 ile hafif saldırı spamlıyorsunuz. Siz saldırı hamlesi yaparken bile gelen saldırıları blokluyor kalkanınız. Bu da çoğunlukla sadece chip damage görerek boss'ları veya diğer düşmanları dövebildiğiniz anlamına geliyor.

Bu hareketi yaparken kalkanı iki elle tutuyorsunuz ve bu da Two-Handed Sword Talisman da kullanabildiğiniz anlamına geliyor, yani kalkanın verdiği zararı iyice artırabiliyorsunuz.

Kalkanları istediğiniz bir zarar türüyle donatabiliyorsunuz ayrıca, bu da pastanın üzerindeki çilek anlamına geliyor.

Eğer Shadow of the Erdtree'deki bazı boss'lar veya bölgeler sizi zorluyorsa, bu yeni kalkan taktiğini bir deneyin derim. Hatta örnek build önerileri için aşağıdaki videoyu da izleyebilirsiniz:

YORUMLAR
Atlas Estrella
4 Temmuz 2024 18:40

Ulan bu kalkan ortaçağda icat edilseydi tarihin akışı değişebilirdi.

Parolamı Unuttum