Elder Scrolls Hayranları Dört Bacaklı Ejderhalara Kızdı!

E, kızmakta haklılar...

 The Elder Scrolls: Legends'a eklenen yeni kartlardaki ejderha görselleri serinin takipçileri tarafından tepki görüyor!

Tepki gösterilmesinin ardında yatan şey oyuna yeni eklenen Skyrim temalı kartlarda bulunan ejderha görselleri. Çünkü bu ejderhalar için hazırlanan sanat çalışmalarında kendilerinin dört bacaklı olduklarını görüyoruz.

"İyi de bunda tepki gösterilecek ne var?" dediğinizi duyar gibiyim, konuyu şöyle açıklayayım: Elder Scrolls evrenindeki ejderhalar Wyvern* türüne yakın arkadaşlar. Yani iki arka ayağı, iki de kolu olan ejderhalar. Bu ejderha cinsi yere indiğinde kollarını bacak gibi kullandığı için sanki dört bacak üzerinde duruyor gibi gözüküyorlar. Fakat kanatları kollarına dahil olduğu için toplamda dört uzuvları var. Yani kartlarda gösterildiği gibi dört bacaklı ve kanatlı, kısaca altı uzuvlu canlılar değiller.

modlamasi-en-kolay-15-oyun-haber-ici

Elder Scrolls sevdalılarının tepki gösterdikleri kartlara baktığımızda sorunun sadece dört bacaklı olmalarıyla sınırlı kalmadığını da görebiliyoruz. Hatta şöyle görselli mörselli açıklayayım:

  • Wildfire Dragon

elder-scrolls-big-3

 

Wildfire Dragon'daki sıkıntı ejderhanın 4 bacaklı olması. Yani bacaklar ve kanatları topladığımızda 6 uzuv oluyor. Fakat Elder Scrolls'un ejderhaları 4 uzuvlu Wyvern cinsinden olmalılar. 

  • Alduin

elder-scrolls-big-4

 

Dünyaları yiyen, Skyrim'in ve Tamriel'in bugüne kadar gördüğü en büyük tehlikelerden biri olan Alduin için hazırlanan karttaki sıkıntısı ise hem 4 bacaklı olması, hem de Skyrim'de resmedilen Alduin'e yeterince benzememesi.

  • Dova of the Voice

elder-scrolls-big-5

 

Dova of the Voice kartında ejdarhanın vücudunu tam olarak göremesek de boynundan hemen sonra başlayan uzuvlar kesinlikle 4 bacaklı ejderha etkisi yaratıyor. Hoş, bu etki diğer kartlarda yaşanan sıkıntıyı bildiğimiz için kaynaklanıyor da olabilir. Fakat bu karttaki asıl hata isimde gizli. Bildiğiniz (ya da bilmediğiniz) üzere Elder Scrolls evrenindeki kadim dilde ejderha için Dovah ya da Dov (hem çoğul anlamda hem de ejderha ırkı için) kelimeleri kullanılıyor. Bu yüzden kartta yazan Dova yanlış oluyor. Bunun yerine ilk kartta gördüğümüz gibi basitçe Dragon ya da olması gerektiği gibi Dovah yazılabilirdi.

Açıkçası The Elder Scrolls: Legends'a uzun süredir girmedim fakat bu görsellerle karşılaştığımda bir Elder Scrolls fanatiği olarak ben de tepki gösterirdim. Sonuçta bildiğimiz kadarıyla Akatosh ve Nafaalilargus dahil, Elder Scrolls evrenine dahil olan tüm ejderhalar Wyvern cinsinde (hatam varsa çekinmeden düzeltin). Bu yüzden kartlarda kullanılan sanat çalışmaları evrenin hikayesi ile örtüşmüyor.

Bildiğim kadarıyla Dire Wolf Digital bu gibi konularda oyunculardan gelen geri dönüşleri dinliyor ve gerekli düzeltmeleri yapıyor. Umarım bu konu için de kısa sürede bir çözüm üretirler.

*Wyvern isimli arkadaş bazı kaynaklarda ejderha türü, bazı kaynaklarda ise ejderha kafasına ve sürüngen vücuduna sahip olan iki bacaklı, koldan kanatlı tamamen farklı bir yaratık olarak geçer. Aslında Wyvern'leri ejderhalardan ayıran en büyük özellikler sadece iki bacaklarının olması ve ağızlarından ateş püskürtememeleridir. Ki, bu ateş püskürtememe bilgisi bile kaynaktan kaynağa farklılık gösterir. Kimi kaynakta buz ve soğukla anılırlar, kiminde zehirli ısırıkları, kimin de ise ateş püskürtmeleri ile. Skyrim'de ejderha olarak geçen arkadaşlar ise bilinen ejderha ve Wyvern'in karışımı, melez bir yaratıktır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum