Electronic Arts, 350 Kişinin İşine Son Verdi

İşten çıkarmalar EA'e de sıçradı

Yaklaşık 9,000 kişinin çalıştığı bir firma olan Electronic Arts, 350 kişinin (yani işgücünün yaklaşık olarak %4'üne denk geliyor) işine son verildiğini açıkladı. İşten çıkarmalar firmanın pazarlama, yayın ve analitik departmanlarını hedef almış. Activision Blizzard'ın 800 kişilik işten çıkarma hamlesinin ardından, Electronic Arts'tan da bu şekilde bir haber almak oyun sektöründe işlerin tahmin ettiğimiz kadar iyi gitmiyor olabileceğinin bir işareti gibi.

Electronic Arts CEO'su Andrew Wilson, işten çıkarmaların Rusya ve Japonya'daki ofislerinin küçülmesiyle sonuçlanacağını açıkladı. Wilson, bu bölgelerdeki oyunculara hizmet sunmak için farklı yollara odaklanacaklarının da altını çizdi. "Dünyanın en büyük oyun firması olma vizyonumuz var ve dürüst olmak gerekirse henüz o noktada değiliz. Oyunlarımız, oyuncularla olan ilişkilerimiz ve iş kararlarımız hakkında yapmamız gereken çok iş var" diye de eklemiş Wilson.

Kotaku'dan Jason Schreier'in bildirdiğine göre buralarda çalışan kişiler aylardır diken üstündeymiş ve her an kötü haber gelebilir diye bekliyormuş, ama bugüne kadar da kendilerine kesin bir bilgi verilmemiş. Bu da işten çıkarmalarının gerçekleşme tarzının da Activision ile benzerliğini gösteren bir detay.

Electronic Arts'ın resmi açıklamasında ise şu satırlar var: 
 
"Bu, zor bir gün. Bugün yaptığımız değişiklikler 9000 kişilik firmamızda 350 kişiyi etkileyecek. Bunlar önemli ama verilmesi son derece zor kararlar, bunu hafife almıyoruz. EA bünyesinde bizler arkadaş ve meslektaşız, herkesin katkısına değer veriyor ve önemsiyoruz ve bir sonraki iş fırsatını bulmaları için çalışanlarımıza destek olarak onların bu süreci atlatmasına yardımcı olmak için gereken tüm adımları atıyoruz. Bu bizim en büyük önceliğimiz."
YORUMLAR
Parolamı Unuttum