Electronic Arts Eşya Kutularının Kumar Olmadığını Savunuyor

İnceleme başlatan ülkelerin sayısı artıyor

Şu son birkaç gündür sanki içimiz dışımız Electronic Arts oldu, başka bir şey konuşamaz olduk gibi hissettiğinizi biliyorum. Ama bu aralar gündemin en önemli maddesi Battlefront 2 ve özellikle de bu oyun etrafında dönen eşya kutusu muhabbeti.

Battlefront 2 konusuna hakimsinizdir ama bu noktada belki gözden kaçırmış olabilirsiniz diye dünkü haberlerimizden birini hatırlatarak başlatayım. Belçika, Overwatch ve Battlefront 2'yi kumar yönünden incelemeye aldı. Sonucun ne olacağı henüz bilinmiyor olsa da bu önemli bir tartışmayı ateşleyecek gibi görünüyor çünkü Electronic Arts bu incelemeye "hayır, eşya kutuları kumar değildir" şeklinde bir cevap vermiş olsa da bunun hemen ardından Hollanda'nın da benzer bir inceleme başlattığını öğrendik. Yani bu noktada artık EA'in veya diğer yayıncıların ne düşündüğü değil karar mercilerinin ne düşündüğü önemli.

Konumuza dönecek olursak Electronic Arts yayınlamış olduğu açıklamada şu cümleleri kullandı: "Adil ve eğlenceli bir oyun deneyimi yaratmak EA için hayati önem taşımaktadır. Star Wars Battlefront 2'nin kutu mekanikleri kumar değildir. Bir oyuncunun oyunda başarılı olma yeteneği, bu kutuları satın almasına bağlı değildir. Oyuncular kutuları oyunu oynayarak, hiç para harcamadan da kazanabilirler. Bu kutuların oyunculara oyunda kullanabilecekleri bir içerik vermesi garantidir."

Electronic Arts'ın "kumar değil" iddiası da bu son cümleye dayanıyor zaten, çünkü kutunun boş çıkma şansı yok. Garanti olarak bir şey kazanıyorsunuz, o yüzden bunun kumar olarak adlandırılamayacağını söylüyor EA. Yani işin içine şansın girmesi, bazılarının iyi, bazılarının kötü eşyalar kazanmasının bir etkisi yok. Elbette bu olay EA ile sınırlı değil, işin tamamen kutu ticaretine döküldüğü oyunlar da var. Dolayısıyla bu tartışmalar hepsini ilgilendiriyor ve sanırım bir süre sonra "kutularda boş yok" argümanı geçerliliğini kaybetmeye başlayacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum