Embracer CEO'su Suudi Arabistan'dan Gelen Yatırımı Savundu

1 milyar dolar dünyanın her yerinde 1 milyar dolar

Geçen hafta Embracer Group'un Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed Bin Salman'ın kurucusu olduğu varlık fonu kuruluşlarından biri olan Savvy Gaming Group'tan 1 milyar dolar yatırım aldığı haberini almıştık. Bu yatırım Embracer Group hisselerinin %8.1'ine karşılık geliyordu. Bu yatırım haberi, Suudi Arabistan'ın insan hakları sicili göz önüne alındığında hissedarları endişelendiren bir durum.

Embracer CEO'su Lars Wingefors bu konuda yükselen sesler üzerine bir açıklama yaparak "bu konuda farklı görüşleri olan kişileri anlıyorum" dedi ve bu yatırımı kabul etme kararını kolay almadıklarını, ancak bunun firmanın çalışma düzenine hiçbir etkisi olmayacağını söyledi.

"Şunu açıkça söylemek istiyorum ki Embracer benim, CEO'larımızın ve yönetici ekiplerimizin idaresinde işletilmeye devam edecektir. Embracer, özgürlük, kapsama, insanlık ve açıklık prensipleri üzerine kurulmuştur. SGG ile olan alışveriş bunu hiçbir şekilde değiştirmeyecektir. Embracer hala grubumuz içinde yer alan kişiler tarafından yönetilmektedir. Birlikte firmanın yüksek çoğunlukta oy hakkına sahibiz. SGG yaklaşık olarak oyların yüzde 5'ine ve ana paranın da %8'ine sahip; Embracer'a yatırım yaptılar çünkü vizyonumuzu, stratejimizi ve liderliğimizi destekliyorlar" diyor Wingefors.

Wingefors kendi deyimiyle "demokratik olmayan bir ülkeden" yatırım kabul etme sebeplerinin ise duygusal sebepler olduğunu söylüyor: yani para. Embracer gibi bir makinenin çalışmaya devam etmesi için yakıta ihtiyacı var, o yakıt da para.

Dünyada bu büyüklükte uzun vadeli sıcak para sağlayabilecek az sayıda kişi olduğunu söyleyen Wingefors, para olmazsa yolculuğumuz yavaşlar diyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum