Embracer, Square Enix Montreal'in Kapılarını Kapattı!

Satın alalı iki ay olmamıştı...

Embracer Grubu oyun endüstrisine adeta büyük bir kaos ile giriş yaptı. 300 milyon dolarlık bir anlaşma ile Square Enix stüdyolarının büyük bir kısmını satın alan oluşum; Crystal Dynamics, Eidos-Montreal ve Square Enix Montreal gibi stüdyoların sahibi konumunda. Fakat satın alımın üzerinden henüz iki ay geçmemiş olmasına rağmen Embracer'dan büyük adımlar gelmeye başladı.

Bloomberg'in haberine göre Hitman Go, Lara Croft Go ve Deus Ex Go gibi hit mobil oyunların geliştiricisi Square Enix Montreal, Embracer'ın isteği ile kapılarını kapattı. Adını henüz geçtiğimiz günlerde Onoma'ya çeviren geliştirici, belgesel tadında bir de video yayınlamıştı.

Günün bomba haberlerinin kaynağı Jason Schreier'ın iddialarına göre Onoma ekibi dün öğle saatlerinde toplantıya çağrılarak bilgilendirildi. Embracer, PC ve konsol oyunlarına odaklanmak istediği için Onoma'nın kepenklerini indirdi.

Markanın Games Industry.biz ekibine verdiği röportajda da bu konun üzerinde durulmuş. Embracer'ın CDE Entertainment kolunun yöneticisi Phil Rogers, AAA oyunların öneminin yükseldiğinin altını çizerek Onoma stüdyosunu kapatma kararının kendileri için de zor bir karar olduğunu ifade ediyor. 

Embracer'ın hızlı bir şekilde yeni AAA oyunlara imza atacağı ortada. Hatta yine Schreier'ın haberine göre yeni bir Deus Ex oyunu üzerinde çalışmalar başlamış durumda...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum