En Büyük Turnuvaların İmza İsmi ESL Gaming, Suudi Bir Fon Tarafından Satın Alındı

Bakalım nasıl değişimler olacak...

Dünyanın en büyük espor turnuva organizatörlerinden biri olan ESL Gaming Suudi Arabistan menşeli bir fon tarafından satın alındı. Aynı fon, CS:GO'nun öne çıkan platformlarından biri olan FACEIT'i de cephaneliğine katarak dünyanın en büyük espor organizasyonlarını tek bir çatı altında birleştirmiş oldu.

Sports Business Journal'daki dostlarımızın haberine göre bu satın alım için fon tam 1.5 milyar doları gözden çıkartmış. Henüz satın alım işlemi resmi olarak gerçekleşmiş değil fakat tüm işlemler başlatılmış durumda. Bu fon, ESL ve FACEIT'i birleştirerek devasa bir çatı organizasyon kurmak istiyor.

ESL FACEIT isimli bu yeni grup, her iki şirketin CEO'su tarafından ortak şekilde yönetilecek. Birleşimin ortak amacı, farklı bölgelerde yoğun tecrübeleri olan iki farklı organizasyonun güçlerini birleştirmesi. Kısacası espor dünyasının Voltron'u oluşmak üzere diyebiliriz.

Şimdilik yaşanacak değişimler hakkında bildiklerimiz bu kadar. Fakat bu satın alımın espor dünyasını kökten değiştirebilecek potansiyeli var...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum