En Stresli Oyunlar Dark Souls III, Fall Guys ve Mario Kart'mış

Ben demiyorum, BonusFinder öyle diyor

Dark Souls ve türevi oyunların zorluklarıyla nam yaptıkları, yeri gelip oyun severlere saç baş yoldurdukları hepimizin malumu. Yapılan son bir çalışma da en stresli oyunlar arasında Dark Souls 3’ün yer aldığını ortaya koyuyor. Ama listedeki diğer iki oyun biraz şaşırtıcı.

BonusFinder tarafından spor bilimciler ve rekabetçi oyuncular ile yapılan yeni bir çalışmada, ortalama bir oyuncunun kalp atış hızının en çok yükseldiği oyunların Dark Souls, Fall Guys ve Mario Kart olduğu tespit edilmiş. Dark Souls’taki durumu anlamak zor değil, ancak normalde daha “casual” oyunlar olarak değerlendirilebilecek Fall Guys ve Mario Kart gibi iki oyunun böyle bir etki göstermesi şaşırtıcı.

Çalışmaya 14 oyuncu katılmış ve kendilerinden piyasanın en popüler 16 oyununu oynamaları istenmiş. Onlar oyunlarını oynarken de kalp atış hızları takip edilmiş. Oyun öncesinde denek oyuncuların ortalama kalp ritimleri ölçülüp sonrasında hangi oyunların bu ortalamaya göre en yüksek etkiyi gösterdiği tespit edilmeye çalışılmış.

Aşağıdaki görselde de görebileceğiniz üzere, Dark Souls III diğer oyunlara göre en yüksek sıçramayı yapan oyun olarak çıkıyor karşımıza.

Fall Guys’ın Dark Souls’a bu kadar yakın bir performans sergilemesi de dikkat çekici. Oyunun yapısı gereği heyecanı artırdığını da kabul etmek gerek tabii. Listenin devamında Mario Kart, Street Fighter ve FIFA yer alıyor. Belli ki bu oyunlar da rekabetçi yapıları nedeniyle oyuncuların heyecan veya stres düzeyini yükseltiyorlar.

Elbette çalışmanın kısıtlı bir oyun grubu için ve kısıtlı sayıda denekle yapılmış olmasını da göz önünde bulundurmak gerek. Yine de ilgi çekici bir çalışma olmuş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum