Enotria'nın Geliştiricisi Microsoft'u Ciddi İfadelerle Suçladı

Oyun ilk etapta sadece PC ve PlayStation için çıkacak

Enotria: The Last Song İtalyan ve Avrupa halk hikayelerinden esinlenen bir soulslike oyun. Oyunun 19 Eylül 2024 tarihinde PC, PlayStation 5 ve Xbox Series için çıkacağı açıklanmıştı ama geliştiricisi Jyamma Games dün web sayfasından yaptığı uzun bir açıklamayla oyunun Xbox Series versiyonun süresiz olarak ertelendiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Black Myth: Wukong özelindeki bazı söylentileri duymuşsunuzdur. Böylesi önemli (ve para basan) bir oyunun Xbox Series için çıkmamasına sebep olarak Sony'nin Game Science ile anlaşma yapması gösteriliyordu. Bu iddianın taraflarca doğrulanmadığını söylemekte fayda var. Hal böyle olunca Enotria'da da benzer şeyin yaşanması kafalarda soru işareti yarattı ama Jyamma Games CEO'sunun yaptığı açıklamalar bu konudaki şüpheleri giderir nitelikte.

Öncelikle erteleme mesajını okuyalım: "Maalesef oyunun Xbox versiyonunu süresiz olarak ertelemiş bulunmaktayız. Bunun Xbox camiası için hayal kırıklığı yarattığını anlıyoruz ama en iyi çabalarımıza ve ekibimizin çalışmalarına rağmen Xbox platformunda çıkmamızı ertelememize neden olan zorluklarla karşılaştık. Bunun kolay alınan bir karar olmadığını bilmenizi isteriz. Kendi oyununu yayınlayan bağımsız bir stüdyo olarak desteğiniz bizim için her şeyden önemli, Enotria'yı mümkün olduğunca çok oyuncuyla buluşturmak için çabalıyoruz."

İşte bu açıklamadan sonra "acaba Sony'den para mı aldılar, Xbox Series S'in zayıf performansı yüzünden Series X versiyonu da mı ertelendi" gibi teoriler konuşulmaya başlandı. Ancak görünüşe göre suçlanması gereken şey Xbox Series S değil, Microsoft'un ta kendisi.

Jyamma Games CEO'su Jacky Greco, Enotria'nın ertelenme sebebinin tamamen Microsoft olduğunu söyleyerek suçu kimde aramamız gerektiğini açıklamış oldu: "Xbox'a bize neden 2 aydır tek bir cevap bile vermediklerini sorabilirsiniz. Açıkça ortada ki ne Enotria'yı önemsedikleri var, ne de sizi. Xbox Series X|S versiyonumuz hazırdı ama ne mağazaya sunabiliyoruz ne de çıkışını ayarlayabiliyoruz. Bu oyunu Xbox'a portlamak için tonla para harcadık ve onlar bizi görmezden gelmeye karar verdiler."

Zaten son zamanlarda Xbox'ın yaptığı yanlış hamleler gündemdeyken bu tür haberler Xbox ve Microsoft imajına hiç de fayda sağlamıyor, bilmem siz ne dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum