Epic Games, GeForce Now'ı Sonuna Kadar Destekleyecek

Tim Sweeney sistemi oldukça övüyor

Epic Games'in patronu Tim Sweeney, Nvidia'nın GeForce Now sistemini gönülden destekledilerini, GeForce Now'ın büyük stream servisleri arasında en geliştirici dostu ve yayıncı dostu servis olduğunu söyledi. Sweeney'e göre tüm oyun firmaları da bu sistemi desteklemeli.

Activision, Bethesda, 2K Games gibi büyük yayıncıların anlaşmazlıklar sebebiyle GeForce Now'dan oyunlarını çekmelerine rağmen, sisteme en büyük desteklerden biri Epic Games'ten geldi. Sweeney, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şöyle diyor:

"Epic, Fortnite ve katılmayı tercih eden diğer Epic Games Store oyunlarıyla (exclusive oyunlar dahil olmak üzere) birlikte NVIDIA'nın GeForce Now servisini gönülden desteklemektedir ve zaman içinde entegrasyonumuzu daha da geliştireceğiz. GeForce Now, oyun gelirleri üzerinde sıfır vergi uygulayan bir servis ve büyük stream servisleri arasında en geliştirici ve yayıncı dostu olan serbis. Oyun sektörünü herkes için daha sağlıklı bir geleceğe taşımak isteyen tüm oyun firmaları da bu tür bir servisi desteklemeli."

Sweeney, sözlerinin devamında bu tür servislerin iOS ve Google Play'in ödeme tekellerine ve gelirlere uyguladıkları %30'luk vergi tekeline son vermenin de en önemli adımı olduğunu söylüyor. Sweeney eleştirilerini "bu çürümüş yapı yıkılmaya başlayacak" diyerek sonlandırmış.

Epic Games'in GeForce Now'ı böyle koşulsuz destekliyor olması Nvidia için önemli bir avantaj ve bir yandan da servisi kullanmak isteyenleri Epic Games Store üzerinden oyun almaya yönlendirebilecek bir hamle. Bunun iyi düşünülmüş bir açıklama olduğunu söyleyebiliriz yani.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum