Epic Games Launcher, Bazı İşlemcilerde Isınmaya Yol Açıyor

Gizemli işler

Reddit'te paylaşılan, sonrasında Hot Hardware sitesi tarafından da test edilerek teyit edilen raporlara göre Epic Games Launcher çalışır durumda olduğu zamanlar bazı işlemcilerde ısınmaya yol açıyormuş.

Bu sıradan bir ısınma değil, çünkü çalışan herhangi bir oyun olmadan, yalnızca arkaplanda açık olan Epic Games Launcher yüzünden işlemcilerde 15-20 derecelik ısı farkları meydana geliyor. Bu da Epic Games Launcher'ın idle durumda olduğunda bile bazı bilgisayarlarda işlemciyi yoran bir şeyler yaptığı anlamına geliyor.

Reddit'teki raporlardan birinde kullanıcı @Neoncarbon, AMD Ryzen 7 5800X CPU'sunun idle ısısının Epic Games Launcher uygulamasını kapadığında 50 dereceden 37 dereceye düştüğünü söylemiş. Hot Hardware'in makalesinde de "arkaplanda Epic Games Launcher'ı açık tutan kullanıcıların CPU ısısı ve kullanımı, masaüstünde hiçbir şey yapmadan duruyor olsa bile yüksek çıkıyor" sözleri yer alıyor.

Hot Hardware'in kendi yaptığı testlerde EGL çalışmıyorken 34.28 derece olan AMD Ryzen 9 5950X CPU, uygulama açıldığında 56.78 dereceye kadar ısınıyor. Site ayrıca işlemci kullanımında da %2'lik bir fark görmüş. GoG veya Steam gibi diğer launcherlar benzer bir duruma yol açmıyor.

Hot Hardware testin devamında bir bilgisayarda Epic Games Launcher'ın aynı anda beş farklı işlem açtığını gördüklerini, EGS ve ilgili işlemlerin belli aralıklarla 22 farklı sunucuya veri gönderdiğini de tespit etmiş.

Bu sorun tüm işlemcilerde ve bilgisayarlarda olan bir sorun değil ve gelen raporların da sayısı sınırlı ama yine de sizin de kontrol etmenizde fayda var. Ben kendi Intel işlemcimde denedim (i7-6700K) ve idle durumda EGL yaklaşık %4 işlemci kullanıyor ve işlemci sıcaklığım yaklaşık 3 derece oynadı (38-41).

Geçici bir çözüm olarak Epic Games Store oyunlarını GoG Galaxy uygulaması yoluyla çalıştırmak öneriliyor. GoG Galaxy, farklı clientları oyunla birlikte çalıştırıp oyunu kapadığınızda bu clientları da otomatik olarak kapayabiliyor. Böylece arkaplanda açık unutmuyorsunuz.

YORUMLAR
cavegamer3530
30 Aralık 2020 15:08

Çinliler işte bilgilerinizi çalıyorlar 

Parolamı Unuttum