Epic Games Store 2021 Boyunca Bedava Oyun Vermeye Devam Edecek

Yine yaşadık

Epic Games Store, 2018'in Aralık ayında yayın hayatına başlamasıyla birlikte ücretsiz oyun geleneği de başlattı ve ilk olarak 2019 yılının sonuna kadar her hafta oyun vereceğini açıkladı. 2020'ye girerken bu bedava oyun olayının sonlanacağını düşünmüştük ama bunu bir sene daha uzattılar. Acaba bu güzel gelenek 2021 boyunca da devam eder mi sorumuzun cevabı da yine Epic'ten geldi.

Epic Games, 2021 sonuna kadar her hafta bedava oyun vermeye ve kütüphanelerimizi daha da zenginleştirmeye devam edecek. Kimi zaman daha önce verdikleri oyunları veriyorlar, kimi zamansa aynı haftada iki ve hatta üç oyun verdiği bile oldu.

Epic Games Store geçtiğimiz yılın başında bedavaya verdiği oyunların 200 milyondan fazla kez eklendiğini belirtmişti yayınladığı raporda. 2020'de ise bu sayı neredeyse 750 milyona dayanmış durumda! Bu sene mağazayı kullanan oyuncu sayısı da 160 milyonu aşmış. Geçen sene açıklanan sayı 108 milyondu.

Epic Games, 2021'de Epic Games Store'a gelecek özellikleri de İstek Listeleri, Başarımlar, Sosyal Özellikler ve Oyuncu Profilleri olarak açıklamış. Bunların bazılarını 2019'dan beri bekliyoruz, umarım bu sene sözlerini tutarlar.

YORUMLAR
sSnake
2 Şubat 2021 11:17

Bu sene için bahsettikleri self-publishing geliştirici araçlarını yayınladıklarında mağazaya eklenen oyun sayısı aktif olarak hızlı bir artış ivmesi kazanmaya başlayacak. Bir çok yayıncı ve geliştiricinin oyunlarını görmeye başlayabiliriz bu süreçten sonra. En güzeli ise Epic, Steam'in aksine, GOG gibi curated mağaza olduğu için belli bir kalite standardı barajının altındaki oyunlara geçit vermeyecek. Yani Steam gibi hentai, porno, asset flip ve düşük kalite oyunlar olmayacak. GOG gibi DRM-free zorunluluğu şartı da koşmadıkları için oyun katalogları GOG'nin çok daha üzerine çıkacak.

Decypher
sSnake
2 Şubat 2021 15:21

Adamakıllı bir başarım sistemi ve sosyal özellikle de ekledikleri taktirde yerini acayip sağlamlaştırabileceğine eminim, umarım bu yıl içerisinde hallolur bunlar.

sSnake
Decypher
2 Şubat 2021 16:37

Evet, launcher üzerinden görünebilecek başarım sistemi bu sene için kesin gibi artık. Halihazırda bazı oyunlar oyun içi arayüz üzerinden Epic başarımlarını aktif ediyor bir kısım oyunlarda da aslında başarımlar var ama oyun içi arayüz kullanmadıkları için sadece arka planda takip edilmekte başarım ilerlemeleri. Özellik launcher'a eklendiği gibi bu yolu izleyen oyunların başarımlarını da kazanılmış olarak görebileceğiz eğer daha önce oynayıp herhangi bir başarımı tetiklemişsek.

Sosyal panel dedikleri arkadaş listesi ve onu da yenileyecek olmaları oldukça önemli bir öncelik. Doğrudan arkadaş listesi üzerinden çapraz platform oyuncu daveti, sesli mesajlaşma vs gibi fonksiyonlar da olacak. Zamanla oldukça güçlü bir platform olma potansiyeli yüksek.


Parolamı Unuttum