Epic Games Store'a Önümüzdeki Aylarda Başarımlar ve Bulut Desteği Gelecek

Epic Games Store vitesi yükseltiyor

Şu an için Steam'in en dişli rakibi olarak gösterilen Epic Games Store sunduğu özellikler bakımından çok geride, malumunuz. Doğruyu söylemek gerekirse sunduğu pek bir özellik yok zaten, oyunlar arasında arama yapabilme özelliği bile yeni eklendi. Ancak yakın gelecekte Epic Games Store 'sadece oyun satın alabileceğiniz bir mağaza' konseptinden sıyrılacak ve Steam'den de alışık olduğumuz bazı özelliklere kavuşmaya başlayacak.

Epic Games, Trello üzerinden yol haritasını açıkladı ve bu sayede gelmesi planlanan yeni özellikleri ve bu özellikleri ne zaman görmeyi bekleyebileceğimizi öğrenmiş olduk.

En dikkat çekici özellikler arasında ilk 3 ay içerisinde eklenmesi planlanan bulut kayıt desteği, ilk 6 ay içerisinde kullanıcı incelemeleri, istek listeleri, oyun süresinin takibi ve mod desteği, uzun vadede ise başarımlar bulunuyor. 

Sizi bilmem ama aralarında benim de bulunduğum çok sayıda oyuncu için başarımlar gerçekten de önemli, başarım olmayınca bir şeylerin eksik kaldığını düşünüyorum mesela. Epic Games Store'a bu özelliğin gelmesi en az 6 ayı bulacak ama öncesinde planlanan yenilikler de çoğu oyuncunun arzuladığı ve görmek istediği cinsten şeyler.

Açıkçası bundan tam bir yıl sonra Steam ve Epic Games Store arasındaki rekabet çok farklı bir konuma taşınacak gibi görünüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum