Epic Games Store Başarımlarınız Artık Herkesçe Görülebilecek

Yavaş yavaş istenen kıvama geliyor

Epic Games Store başarımlar konusunda bir hayli geç kaldı aslında. 2020 yılında ufak tefek denemelere başlamışlardı, 2021 yılında ise başarım sistemi bir çok oyunda devreye girdi. Bu sistemin eksikliği başarımlarınızın sadece sizin pencerenizde çıkıyor olmasıydı, sizden başka kimsenin ruhu bile duymuyordu yani. Şimdiyse artık Başarımlarım sayfası sayesinde başarımlarınızı herkes görebilecek.

Başarımlar sayfasının dört farklı gizlilik seviyesi ayarı var. İster herkese açabiliyorsunuz, ister arkadaşlarınızla, ister arkadaşlarınızın arkadaşlarıyla sınırlandırabiliyorsunuz. Diğer seviye ise "sadece ben göreyim" şeklinde.

"Tüm kullanıcılar, kullanıcı adının ilk harfinden oluşturulan bir simgeye sahip olacak. Sayfanı ziyaret eden herkes sayfanın üst tarafında toplam kaç başarının kilidini açtığını, Platin başarı elde ettiğin oyunları ve XP puanını görecek.

Biraz daha derine inildiğinde Başarılar sekmesi kilidini açtığın başarıların sayısını listeleyerek oyun başına ilerleme seviyeni, en son kilidini açtığın başarını ve Platin aşamasına (yani tüm başarıların kilidini açtığına) ulaşıp ulaşmadığını görüntüleme imkanı tanıyacak. Herhangi bir oyuna tıklamak seni oyuncunun o oyunda elde ettiği başarılara götürecek" diyor Epic.

Yalnız kendi sayfama baktığımda başarım özelliği olan çoğu oyunun görünmediğini fark ettim, bunların tetiklenebilmesi için oyunu bir kez çalıştırmak mı gerekiyor diye denedim ama yine olmadı. Sadece Kena, Alan Wake Remastered, Hitman 3 gibi oyunlar görünüyor listede. Oyunun içinde başarımlarımı görüyorum ama Başarımlar sayfasında oyunun ismi bile çıkmıyor. Bu da Epic Store'un kat etmesi gereken daha çok mesafe olduğunun da bir göstergesi aslında.

YORUMLAR
sSnake
6 Nisan 2022 13:14

Oyunun mağaza sayfasında Başarımlar sekmesi mevcutsa o oyunun başarımları "Başarımlarım" sayfasında görüntülenebilmekte. Belirttiğiniz gibi henüz hiç oynamadığınız oyunlar o listede görüntülenmiyor fakat görüntülenmesi için kupalı başarımlar sistemine sahip olması gerekir oyunların.

Epic'te iki tür başarım var biri kupalı olan biri de kupasız. Oyun içi panelin yanı sıra başlatıcıda da gözüken tür kupalı olanlardır ve kupasız olanlar sadece oyun içi görüntülenebiliyor. Bunun da sebebi backend sistemleri olan EOS'in sadece Epic mağazası için kullanılmaya özel tasarlanmış olmaması. Yani Epic mağazasında çıkış yapmayacak olan ancak gene de platform agnostik olan EOS backend'ini kullanmak isteyenler kullanabileceği için haliyle bir başarım servisinin olması şart ancak bu da bu tür kafa karışıklıklarını beraberinde getirmekte. Esasında Epic mağazasına özel başarım sistemi kupalı olanlardır.

Ancak sistemde genel itibariyle eksikliklerin dışında gerçekten de çözülmeyi bekleyen bir çok irili ufaklı sorunlar mevcut hala.

Parolamı Unuttum