Epic Games Store İndirimleri Bitti Mi?

Hayır, ama ufak bir değişiklik yapıldı

Epic Games Store'un düzenlediği Mega Sale ciddi anlamda yankı uyandırdı, bazı oyunlar gerçekten de inanılmaz fiyatlarla satışa sunuldu. İlk günün ardından Vampire the Masquerade - Bloodlines 2 ve Oxygen Not Included gibi oyunlar yayıncılarının indirimle ilgili anlaşmazlık yaşaması sonucunda satıştan çekildi. Hal böyle olunca da 13 Haziran'a kadar sürmesi beklenen indirimler konusunda kafalarda soru işareti oluştu. "Acaba almak istediğim oyun da satıştan çekilir mi?" diye düşünmeye başladık.

Bugün Epic Mega Sale sayfasına giren oyuncular, çoğu oyundan indirimin kalkmış olduğunu gördüler. Bunu muhtemelen siz de fark etmişsinizdir, örneğin Detroit şu an 80 lira görünüyor, The Sinking City ise 99.

İlk önce ben de özellikle de ön sipariş oyunlarında indirimlerin kaldırıldığını düşündüm ama siteyi biraz kurcalayınca işin çok farklı olduğunu keşfettim. Şöyle ki, indirimler devam ediyor sevgili Oyungezerler :)

Evet indirimler devam ediyor ama artık o büyük ilgi gören "60 lira indirim" ana sayfaya yansıtılmıyor. Çünkü aslında yayıncılar oyunun fiyatını 80 liradan 20 liraya çekmiyorlar, o 60 lirayı Epic kendi cebinden veriyor. Hal böyle olunca da ana sayfada indirimlerin bu şekilde görünmesi, oyunların değerlerinin düşük düşünülmesine neden oluyordu sanırım. Yani ileride SteamDB gibi Epic Store için de oyunların indirimli fiyatlarını takip eden bir site çıkarsa oyunun 20 liraya düştüğü bilgisi işlenecekti veritabanına.

Peki ama o zaman indirim nerede? Oyunun ana sayfadaki fiyatına aldanmayıp satın alma kısmına bastığınızda Epic'in 'indirim' mesajı çıkacak karşınıza. Yani satın alım noktasında uygulanıyor söz konusu 60 liralık indirim.

Bir gizem daha böylece çözülmüş oldu ama bakalım önümüzdeki günlerde bu indirim kampanyasından ne tür haberler çıkacak karşımıza?

YORUMLAR
HakanYILDIZ
18 Mayıs 2019 16:56

Ubisooffttt nerdesin canım benim EPIC'teydin hani göremiyorum seni??? :/

Ghost AssassiN
HakanYILDIZ
19 Mayıs 2019 01:32

Kimse indirim yapmak zorunda değil ki, Paradox bile anlaşması olmasına rağmen oyununu indirimden kaldırttı.Ubisoft'un anlaşması yokmuş ki oyunu indirimde değil, bu kadar sorun edecek ne var ben anlamadım.Ha o kadar Ubisoft oyunları oynamak istiyorsan [yorumdaki amaç buysa tabi] önce Steam'e gelmesini bekle.Tabi sonra da indirime girmesini!..

AvastYeScurvyDog
Ghost AssassiN
19 Mayıs 2019 09:02

Tahminimce Ubisoft, Ubistore satislari bu sekilde kendilerini tatmin edecek sekilde gittigi surece oyunlarini Steam'e getirmeyecektir. Zira yaptiklari onu gosteriyor, ayrica hem Epic'de hem de Ubisoft'da Tencent'in hisseleri var ki bunun da bence bu durumda etkisi var. Ama herkesin indirim yapmak zorunda olmamasina katiliyorum. Sadece Paradox degil, Borderlands 3'de bildigim kadari ile mega indirim surecine katilmadi ve katilmayan baska oyunlarda var. Ama bu cok normal her online magaza indirim yaptiginda orada oyununu satan yayincilarin ya da yapimcilarin hepsi katilmiyorlar.


sSnake
HakanYILDIZ
19 Mayıs 2019 00:20

Ne tesadüf ki Uplay'in Epic Store entegrasyonu konusunda teknik sorundan dolayı indirimlerden daha önceki günlerden beridir yoklarmış. Tabi yersen.


AvastYeScurvyDog
HakanYILDIZ
18 Mayıs 2019 20:58

The Division 2, UbiStore'da daha mi ucuz? Teyit icin soruyorum. Eger oyle ise Ubisoft, Ubistore'da satilsin diye bayagi cabaliyor.


lastcaliente11
18 Mayıs 2019 16:03

Bunun üzerine bloodlines 2 geri dönse şahane olur zamanında alamadim :(

Norrec_
18 Mayıs 2019 15:58

ben şüpheliyim belki berkay arkadaşımız şikayet etmiş olabilir en son mesajlarında bu insanlara müstehak diyordu.. türk oyuncuları epic e şikayet etmiş olabilir. ne yapsanız yaranamıyorsunuz hala steam diyorlar demiştir. asasfjıfasıoasjf:D

zikinu
Norrec_
18 Mayıs 2019 19:47

Eee, haklı?


Berkay Dursun
Norrec_
18 Mayıs 2019 17:10

Ardı yanıklarda bugün

Norrec_
Berkay Dursun
18 Mayıs 2019 20:26

hep senin yüzünden..


Anravs
18 Mayıs 2019 15:41

Detroit ve Control almayı düşünüyordum, rahatladım.

Parolamı Unuttum