Epic Games Store Önümüzdeki Hafta Alan Wake ve For Honor'ı Ücretsiz Verecek

Bu hafta menüde This War Of Mine ve Moonlighter var

Bedava oyun geleneğini genellikle indie oyunlar ile taçlandıran Epic Games Store, önümüzdeki hafta vitesi yükseltmeye hazırlanıyor. Ubisoft'un sürekli güncel tuttuğu For Honor ve Remedy'nin en özel oyunlarından biri olan Alan Wake, önümüzdeki hafta Epic Games Store ile ücretsiz olacak oyunlar arasında.

For Honor ve Alan Wake, 2 Ağustos'ta Türkiye saati ile akşam 18:00'da ücretsiz hale gelecek. 9 Ağustos'a kadar oyunları kütüphanenize eklemeniz, oyunların sürekli olarak sizde kalmasını sağlayacak. 


Bildiğiniz üzere For Honor daha önce de Steam üzerinde ücretsiz hale gelmişti. Ubisoft, yakın zamanda getireceği yeni savaşçı ırkıyla oyunu güncel tutmaya devam edecek. 

Alan Wake ise bu sene 7. yaşını dolduruyor. Zamana yenilmeyen oyunlardan olan Alan Wake, şimdilerde evine, Remedy'ye geri dönmüş durumda. Kim bilir, belki siz oyunu bitirene kadar bir devam oyunu bile açıklanabilir...

Gelelim Epic Store'un bu hafta vereceğini açıkladığı oyunlara... Satırları yazdığım dakikalarda This War Of Mine ve Moonlighter ikilisi ücretsiz olarak indirilebilir oldu. Oyunlara sahip olmak için yapmanız gereken tek şey yine oyunları kütüphanenize eklemek olacak.

Epic yetkilileri "2 ücretsiz oyun" vermelerinin sebebini de şöyle açıklamıştı: "This War of Mine, M dereceli bir oyun olduğu için genç oyuncuların Ebeveyn Kontrol ayarları bu oyuna erişmesine izin vermeyebilir. Bu yüzden haftalık ücretsiz oyun olarak ne zaman M veya PEGI-18 dereceli bir oyun seçersek, o hafta tüm yaştan oyuncuların erişebileceği bir ücretsiz oyun daha vereceğiz."

 

YORUMLAR
f.korkmazz94
26 Temmuz 2019 15:21

loading your order... diyor takılı kalıyor sorun bende mi bir tek

anonymous
26 Temmuz 2019 13:22

Epic Games'in mağaza sayfasına girince 'Bir ücretsiz bir oyun alın her hafta" yazıyor. Rockstar'ı falan daha iyi anlıyorum şimdi oyunlarını neden çevirtmediğini, şu çeviriye bak. Hele Valve bir sürü test süzgecinden geçiriyor yaptığı işleri. Mağaza kurmadan her dile/ülkeye giriş yapmaya kalkarsan böyle olur işte. En azından inglizce bırak, yine satış yap Türkiye'ye adam akıllı site oluncaya kadar.

Bu dediğim sadece Epic'e özel değil tabi. Biraz önce utorrent indirdim, yarım yamalak Türkçe. Çoğu program öyle. Bir tek tam işletim sistemleri (windows, osx, telefonlar vs) iyi çevrilmiş gerisi kötü. Bu yüzden İngilizce seçmek zorunda kalıyorum çoğu yerde.

Kutsikome
anonymous
26 Temmuz 2019 17:20

Öncelikle selamlar. Şöyle birşey söylenmiş:

 

"Hele Valve bir sürü test süzgecinden geçiriyor yaptığı işleri. Mağaza kurmadan her dile/ülkeye giriş yapmaya kalkarsan böyle olur işte. En azından inglizce bırak, yine satış yap Türkiye'ye adam akıllı site oluncaya kadar."

 

Evet çok test süzgecinden geçiriyorlar.Öyle böyle değil hani...

 

O kadar test süzgecinden geçiriyorlar ki yaptıkları işleri saçma sapan ve nedensiz yere şiddet/taciz/vahşet içeren oyunları mağazalarına ekleyip birkaç gün içerisinde apar topar tekrardan mağazalarından kaldırıyorlar.

O kadar test süzgecinden geçiriyorlar ki yaptıkları işlerisaçma sapan flash'dan bozma antin kuntin oyunları mağazalarına ekleyip gereksiz oyun çöplüğüne çeviriyorlar mağazalarını ve yine o kadar test süzgecinden geçiriyorlar ki yaptıkları işleri Cyberprank 2069 gibi klasik olmaya aday! oyunları filtreleme sistemine takılmadan geçirip sonrasında sessiz sedasız kaldırıyorlar.

Azıcık akıl azıcık izan diyorum. Bir zamanlar Steam'i seven ancak artık sadece alışkanlığı nedeniyle çorbaya dönen bu sistemi kullanmak durumunda kalan, hali hazırda +6,5 bin oyunluk kütüphaneye sahip bir Steam kullanıcısı yani ben söylüyorum bunları. Kusura bakma ama bizim burada göte "göt" derler. Ortada bir hata varsa bu hatadır. Steam'i yerine göre yermesini de övmesini de bilmek lazım. Ancak bu yukarıda söylediğin argümanlardan hiçbiri övmek için bir neden değildir. Kabul Steam, ölen pc oyunculuğunu yeniden canlandırmıştır. Kabul yerel fiyat politikaları ile kalplerde yer edinmiştir. Ancak yukarıda bahsettiğin sebeplerden hemen hepsi için övülmesi değil eleştirilmesi gerekir ki daha iyisini yapabilsinler. Yıllardır tekel pozisyonundalar. Market kısmında deli gibi paralar kazandılar. Kazanmaya da devam ediyorlar. Helal-i hoş olsun, gözü olanın gözü çıksın ancak Epic az biraz kendi çapında birşeyler yapıp, kum havuzunda öylesine takılıyor gibi yapıp rakip olmaya çalışması bile Steam'in az biraz da olsa kıpırdanmasına sebep oldu. Yıllardır değişmeyen artık taş devri ara yüzünü bile değiştirmek için çalışmalar yaptıklarını açıkladılar daha ne olsun.

 

Kal sağlıcakla...

anonymous
Kutsikome
27 Temmuz 2019 13:18

Şiddet/taciz/vahşet içeren oyunları mağazaya eklemek neden yanlış? GTA'da hepsi yok mu, bunun konumuzla ne alakası var?

Rape Day olayında Valve bilerek insanların tepkisini ölçmek için bekledi. Cyberprank'ı kendileri çıkarmadılar, fark ettiklerinde kaldırdılar. Benim söylemek istediğim şey yaptıkları işleri test etmeleriydi. Half-Life, Left 4 Dead, CS, Portal oyunlarının yapım aşamalarıyla ilgili bilgi edinirsen hangi süzgeçlerden ne kadar geçtiğini görürsün.

Valve, Epic'ten dolayı hiçbir iş yapmadı, yaptıkları zaten kendi önceki çalışmaları. Arayüzden millet uzun yıllardır sıkıldığı için yenisini istiyorlardı, kaç senedir onun mükemmel olması için çalışıyorlar pat diye çıkarmıyorlar mesela. (Biraz tembel olup gecikmiş de olabilirler ama ben değişimi sevmediğim için memnunum.)

Politikalarının yanlış olduğunu söyleyebilirsin, mesela Greenlight kötüydü dersin. Ama Greenlight'tan çıkan kötü oyunların saçma sapan çevirilerle, bugla, test etme süreciyle ne alakası var? İnsanlar tepki gösterdi, değiştirdiler sonunda. Mesela ben Early Access olayını hiç sevmiyorum ama devam ediyor ve bunun test edilebilirlikle bir alakası yok.

Ben de azıcık izan diyorum, okuduğunuzu anlayın diyorum. Valve'ı sevin demiyorum. Mesela ben Rockstar'ı seven bir firma değilim ama neredeyse her oyunu düzgün çıkaran bir firma, diğerleri gibi değil, kaliteli iş yapıyorlar. Bunu kabul etmek gerek.

Mesela Valve'ın Steam indirim dönemlerinde hâlâ problem yaşadığı gerçeği var ve bu kötü oldukları bir yer. En azından çabuk toparlıyorlar, en fazla 1 günde normale dönüyor. Ama Epic'le karşılaştırmak işkence olur. Epic Store daha kurulalı ne kadar oldu da kaç kere data breach yaşadı. Ben kendim "Şifreni değiştir" mesajı aldım 2 kere. Steam'de 10 yıldır tek kez başıma gelmedı. Giriş yapınca güvenlik kodu bilmem kaç dakika sonra geliyor, bekle bekle. Siparişlerine baktığında eskiler görünmüyor, en fazla son 10 tanesi görünüyor. Pat diye sektöre dalmaların eksileri bunlar.

Siz de kalın sağlıcakla.


yusufulas
26 Temmuz 2019 10:28

Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 Steam sayfasına Türkçe desteği eklendi. :)

Aybars Sapan
yusufulas
27 Temmuz 2019 10:43

Bakalım bu oyunu kim çevirecek? :)

yusufulas
Aybars Sapan
27 Temmuz 2019 11:34

Kim? :)


Decypher
yusufulas
26 Temmuz 2019 10:47

Sen bu mesajı yazdığın sırada ben de haberi yazıyormuşum :)


ilke_kurtlutepe
25 Temmuz 2019 23:56

Çıtayı her zaman yüksek tutarlarsa 'bedava da olsa Epic'den oyun almam'cıları da kendilerine çekebilirler.

allalla
ilke_kurtlutepe
26 Temmuz 2019 10:57

Çekti çekti. Lakin bedava oyunla değil, Quantic Dream oyunlarıyla oldu o.

Lütfen yanlış anlaşılma olmasın.

Teşekkürler.

İyi günler.

allalla
allalla
26 Temmuz 2019 19:22

yanlış yoldalar.

ilke_kurtlutepe
allalla
26 Temmuz 2019 15:33

Çekememiş demek ki, hala yazdığım şeyi diyen o kadar çok insan var ki.


Decypher
ilke_kurtlutepe
26 Temmuz 2019 10:48

Öyle bir tayfa yok bence. Bedava oyunu kim verirse versin havada kapılıyor.

ilke_kurtlutepe
Decypher
26 Temmuz 2019 15:31

Ben her bedava oyun verildiğinde tonla insan görüyorum 'bedava da olsa almam Epic'den' diyen.

anonymous
Decypher
26 Temmuz 2019 12:10

r/fuckepic ne o zaman?


Parolamı Unuttum