Epic, İsteyen Geliştiricilere Fortnite Benzeri Çapraz Platform Desteği Sunacak

Yine ücretsiz bir servis

Fortnite çapraz platform desteği dendiğinde akla gelen ilk oyunlardan biri ve bu konuda oldukça başarılı. Oyun PC, PS4, Xbox One, Switch, Mac iOS ve Android üzerinden çapraz platform desteği sunuyor ve bunu da oldukça iyi biçimde yapıyor. İşte artık isteyen geliştiriciler Fortnite'ın kullandığıyla aynı özelliklere sahip çapraz-platform servisini oyunlarında kullanabilecekler.

Epic Online Services ismindeki bu servis, geliştiricilerin hesap girişlerinden başarımlara, liderlik tablolarına kadar tüm online özellikleri oyunları entegre edebilmelerini sağlayacak. Geliştiricilerin bu servisi kullanmak için Unreal Engine kullanmasına veya oyunlarının Epic Game Store'da yer almasına da gerek yok, çünkü servis "tüm motorlarda, tüm mağazalarda ve tüm hesap servislerinde ücretsiz olarak kullanılacak" şekilde sunuluyor. Epic bu haberi Unreal Engine 5 tanıtımıyla birlikte vermiş olsa da, motor kullanımında stüdyoları serbest bırakıyor anlayacağınız.

Bu servisin sunduğu hizmetler arasında lobi, eşleştirme, kişiden kişiye bağlantı, veri depolaması, başarımlar, istatistikler, liderlik tabloları, oyun analitikleri, rapor sistemi gibi çözümlerin yanı sıra "çapraz platform hesapları, bağlantı ekranları, arkadaş listeleri" gibi hesap servisleri de mevcut. Dahası tüm bu özellikler modüler olduğu için geliştirici stüdyolar bu özelliklerden dilediklerini seçip kullanabilecek.

Elbette bir oyunun çapraz platform hizmeti sunabilmesi için platformun da izni gerekiyor, aksi takdirde tüm oyunlar PC, PS4, Xbox One ve Switch arasında oynanabilir olurdu. Yani geliştiricilerin platform bazında da uyması gereken kurallar, karşılaması gereken kriterler var. Ama bu sağlandığı taktirde her geliştirici oyunlarını kolaylıkla Fortnite'ta olduğu gibi kapsamlı bir çapraz-platform desteğine kavuşturabilecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum