Epic, Steam Deck'te Fortnite'ı Desteklemeyecek

Tim Sweeney açıkladı

Epic Games CEO'su Tim Sweeney her ne kadar Steam Deck'in Valve tarafından yapılmış müthiş bir hamle olarak görse ve açık platform oluşunu övse de, Fortnite'ı Steam Deck'te oynamayı planlayan oyunculara pek de iyi haberler vermedi.

Bildiğiniz gibi Fortnite bir Steam oyunu değil, ama Steam Deck açık platformlu bir el konsolu olduğu için koşulları sağladığı sürece istediğiniz oyunu kurmanız ve çalıştırmanız mümkün olacak.

Ancak Twitter'da Storm178'in Sweeney'e sorduğu "Fortnite ve Easy Anti-Cheat ve BattlEye Proton'da çalışmak üzere güncellenecek mi" sorusunun cevabı pek de olumluı olmadı. Proton, Windows tabanlı oyunların Linux tabanlı SteamOS'da çalışmasını sağlayan uyumluluk yazılımı.

Sweeney, "Fortnite hayır, ama Steam'de Easy Anti-Cheat uyumluluğunu artırmak için çaba harcıyoruz" dedi. Sweeney, farklı kernel konfigürasyonları altında hileyle savaşabileceklerine dair kendilerine pek güvenmediklerini söylemiş, bu yüzden de Fortnite'ı güncellemek veya desteklemekle uğraşmak istemiyorlar anladığım kadarıyla. 

Aslında Sweeney'e hak vermek lazım, Fortnite kalibresindeki devasa bir oyunun hilecilerle savaşması kolay iş değil. Steam Deck'ten gelecek fayda, bunun için verecekleri uğraşa değmeyecek diye görüyor muhtemelen.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum