Epic'in Verdiği Bedava Oyunların Diğer Mağazalardaki Satışları Da Artıyormuş

Tim Sweeney'den açıklamalar

Epic Games kurucusu Tim Sweenet, Gamespot'a verdiği röportajda Epic Games Store ile ilgili samimi açıklamalarda bulunmuş. İlk başlarda çoğu kişinin tereddütle yaklaştığı bu yeni mağaza özellikle de çok sağlam indirimleri ve neredeyse her hafta verdiği ücretsiz oyunlarla yine çoğu oyuncunun gönlünü kazanmayı başardı. Verilen bedava oyunlar sayesinde hepimizin Epic hesaplarında 100'den fazla oyun oldu ve Tim Sweeney, bunun bedava oyunların geliştiricilerine de fayda sağladığını, çünkü bu oyunların satışlarının diğer platform ve mağazalarda da arttığını söylüyor.

"Satisfactory gibi oyunlar sizin tarzınız değilse gidip de Satisfactory'i satın almak için para harcamazsınız. Ama bu oyunu bedava aldığınızda onun ne kadar da harika bir oyun olduğunu fark ediyorsunuz. İnsanlar bu şekilde bir çok güzel oyun keşfettiler" diyen Sweeney sözlerine şöyle devam etmiş:

"Bu oyun gelişticilerinin de yararına. Mağazamızda oyunlarını bedavaya yayınlayan çoğu geliştiricinin Steam ve konsollardaki satışları arttı, bunun da sebebi oyunun isminin daha çok kişi tarafından duyulması. Bu gerçekten de çok olumlu bir şey, ayrıca bu sayede Epic Games ekosistemine on milyonlarca yeni kullanıcı ekleniyor ve bu da firmamız adına harika bir durum."

Sweeney, Epic'in haftalık hediyelerinde Humble ve GoG'dan esinlendiklerini de söylemiş ve iki mağazayı da övmeyi ihmal etmemiş.

Steam'le olan rekabete de değinen Sweeney, "Bu işe kalkıştığımızda gerçekten de cesur ve ezber bozan bir yaklaşım benimsememiz gerektiğini biliyorduk, bu yüzden bedava oyun programını başlattık, exclusive oyun programını başlattık. Bunların çoğunun tartışma yaratacağını biliyorduk, özellikle de Steam'de yüzlerce oyun satın almış ve tüm oyunlarının Steam'de olmasını isteyen sıkı Steam oyuncularının bu durumdan hoşlanmayacağının farkındaydık."

Ancak bu doğru yaklaşım Epic Games Store'un kısa süre içerisinde pazar payını %15'e çıkarmasını sağlamış ve bu pay gün geçtikçe artıyormuş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum